Δευτέρα 7 Μαρτίου 2011

Ο Ερογλου συγκρίνει την κυπριακή εισβολή με την κατάκτηση του 1571

Ο Ερογλου συγκρίνει την κυπριακή εισβολή με την κατάκτηση του 1571Αγκυρα και κατοχική κυβέρνηση συνεχίζουν τις προσπάθειες δημιουργίας «εθνικού μετώπου» ως απάντηση στην αυξανόμενη δυσφορία των τουρκοκυπρίων έναντι στο καθεστώς και την χειραγώγησή του από την Τουρκία.
Την Δευτέρα πραγματοποιήθηκε στη Μερσίνα της Τουρκίας η επίσημη τελετή θεμελίωσης φράγματος στον ποταμό Anamur στη νότια Τουρκία, από όπου θα ξεκινά αγωγός που θα διασχίζει τη θάλασσα και θα φτάνει στη βόρεια Κύπρο.
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στις σχετικές δηλώσεις εκτίμησε ότι ετησίως θα μεταφέρονται στο νησί περίπου 75 εκατ. κ.μ. νερό κάθε χρόνο, από το 2013 που εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί το έργο. Ο τούρκος πρωθυπουργός εκτίμησε ότι έτσι θα λυθεί το πρόβλημα της λειψυδρίας στα κατεχόμενα για τις επόμενες πέντε δεκαετίες.
Παρών ήταν και ο επικεφαλής της τουρκοκυπριακής κοινότητας Ντερβίς Ερογλου, η κυβέρνηση του οποίου δέχεται σκληρή κριτική στα κατεχόμενα για τις πολιτικές που ακολουθεί και την εξάρτησή της από την Αγκυρα.
Ο Ερντογάν αναφέρθηκε και πάλι στις διαδηλώσεις στη Λευκωσία και άλλες πόλεις των κατεχόμενων, υποστηρίζοντας ότι «Κύκλοι στο εσωτερικό και το εξωτερικό επιχείρησαν να σπείρουν διχόνοια και να αποδυναμώσουν την Τουρκία. Αλλά το τουρκικό έθνος κατέστησε ανενεργά τα σενάρια αυτά. Τώρα τα παιχνίδια αυτά εξελίσσονται με σκοπό τη διχόνοια μεταξύ της Τουρκίας και της ΤΔΒΚ. Δεν θα τους δώσουμε την ευκαιρία».
Ο Ερογλου ωστόσο έκανε την πιο εντυπωσιακή δήλωση, παραδεχόμενος ωμά ότι η Τουρκία το 1974 εισέβαλε για να κατακτήσει την Κύπρο, όπως είχε επιτύχει και εναντίον των Ενετών το 16ο αιώνα.
«Ο τουρκοκυπριακός λαός είναι πιστός στη μητέρα πατρίδα. Το Κυπριακό είναι εθνική υπόθεση. Για μας η Τουρκία είναι η μητέρα πατρίδα. Δεν υπάρχει καμία διαφορά μεταξύ αυτών που ήλθαν στην Κύπρο το 1571 και το 1974», είπε χαρακτηριστικά ο τουρκοκύπριος πολιτικός.

www.ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου