Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2011

Αποκλείστηκε το LinkedIn στην Κίνα

Θύμα της λογοκρισίας της κινεζικής κυβέρνησης έπεσε το μέσο κοινωνικής δικτύωσης LinkedIn, το οποίο απαγορεύτηκε και επισήμως από την Παρασκευή (25/2).
Το LinkedIn που απευθύνεται αποκλειστικά σε επαγγελματίες και απαριθμεί τουλάχιστον 1 εκατομμύριο χρήστες στην Κίνα μπλοκαρίστηκε και εξαφανίστηκε από τα αποτελέσματα στο κινέζικο «ψαχτήρι».
Τις τελευταίες ημέρες, η κινεζική κυβέρνηση έχει επιβάλει σοβαρούς περιορισμούς στο Internet, φοβούμενη την επέκταση των πολιτικών αναταραχών που συγκλονίζουν την Μέση Ανατολή.
Κινέζοι ακτιβιστές περιγράφουν την κατάσταση ως «τη χειρότερη λογοκρισία που έχει υποστεί η χώρα στο διαδίκτυο τα τελευταία χρόνια».
Εκπρόσωπος του LinkedIn Κίνας δήλωσε πως πρόκειται για μια επιχείρηση της Κίνας να κλείσει κάθετι που θα μπορούσε να αποτελέσει απειλή για την καθεστώς του Χου Τζιντάο.
Παράλλληλα, οι αρχές έχουν λογοκρίνει ορισμένα από τα αποτελέσματα του κινέζικου ψαχτηριού όπως τις λέξεις Αίγυπτος, Λιβύη, Χίλαρι Κλίντον και Επανάσταση.
Την περασμένη εβδομάδα μάλιστα σημαντικός αριθμός κινέζων ακτιβιστών συνελήφθη, με την κατηγορία ότι έθεταν σε κίνδυνο την δημόσια ειρήνη, όταν κάλεσαν σε διαδήλωση τους συμπατριώτες τους μέσω του website Boxtun.

 www.cosmo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου