Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2011

Πακιστάν Eνταλμα σύλληψης εις βάρος του τέως προέδρου για τη δολοφονία της Μπούτο

Πακιστανικό δικαστήριο εξέδωσε ένταλμα σύλληψης εις βάρος του τέως προέδρου Περβέζ Μουσάραφ στο πλαίσιο της έρευνας για τη δολοφονία της πρώην πρωθυπουργού Μπεναζίρ Μπούτο.
Το δικαστήριο στην πόλη Ραβαλπίντι, κοντά στην πρωτεύουσα Ισλαμαμπάντ, έδωσε επίσης εντολή ο τέως πρόεδρος να παρουσιαστεί στις δικαστικές αυτοπροσώπως στις 19 Φεβρουαρίου.
Τη Δευτέρα η ομοσπονδιακή υπηρεσία ερευνών (FIA) ενημέρωσε το δικαστήριο ότι ο Μουσάραφ είναι ένας από τους υπόπτους της δολοφονίας της Μπούτο.
Η Μπούτο που διετέλεσε πρωθυπουργός την περίοδο 1988-1990 και 1993-1996 σκοτώθηκε σε επίθεση αυτοκτονίας μετά μια προεκλογική συγκέντρωση στην πόλη Ραβαλπίντι, στις 27 Δεκεμβρίου 2007.
Είχε επιστρέψει στη χώρα λίγες εβδομάδες νωρίτερα.
Έκθεση του ΟΗΕ τον Απρίλιο του 2010 επισήμαινε ότι ο τότε πρόεδρος της χώρας, ο στρατηγός Περβέζ Μουσάραφ, γνώριζε πως υπήρχαν πολλές απειλές κατά της Μπούτο.

Ωστόσο η κυβέρνησή του απλώς ενημέρωνε το επιτελείο της πρώην πρωθυπουργού και τις τοπικές αρχές και δεν φρόντιζε να της παράσχει ασφάλεια ανάλογη με τις απειλές που δεχόταν.

http://www.tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου