Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

"Τι τρώμε;...

               Κοτόπουλο με σάλτσα Barbeque
  •  4 μπούτια κοτόπουλου
  • 40 χλ. σάλτσα σόγιας
  • 25 γρ. ζάχαρη
  • 20 γρ. πάστα τομάτας
  • λίγο πιπέρι καγιέν
  • 100 γρ. κέτσαπ
  • 10 γρ. καπνιστός κόλιανδρος
  • 2 κ. σούπας ηλιέλαιο
  • πιπέρι μαύρο
 Σε μία μπασίνα-λεκάνη (μεγάλη τόσο ώστε να χωρέσει και τα κοτόπουλα), βάζουμε όλα τα υλικά της συνταγής εκτός από το κοτόπουλο και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα χειρός.

Προσθέτουμε το κoτόπουλο και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε έτσι ώστε να πάει σάλτσα παντού. Σπέπάζουμε με μία μεμβράνη και αφήνουμε για 1-2 ώρες στο ψυγείο να μαριναριστεί το κοτόπουλο. Το ιδανικό βέβαια είναι να αφήσουμε να μαριναριστεί για τουλάχιστον 12 ώρες.

Βάζουμε τα μπούτια του κοτόπουλο σε ένα ανάλογο ταψί και από πάνω τη σάλτσα-μαρινάδα.

Ψήνουμε στο φούρνο στους 180ο C για 1-1 1/2 ώρα.

Σερβίρουμε ζεστό με λαχανικά βραστά ή με ρύζι.

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ

1 σχόλιο:

  1. Φώτη πολύ καλο να μας δίνης ιδεές τι θα φάμε πάλι σήμερα;Σταυρούλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή