Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

Τι τρώμε;...






"ΦΑΣΟΛΑΔΑ"








Υλικά
2 φλυτζάνια φασόλια
1 κουτί ντοματάκια ψιλοκομμένα
½ φλυτζάνι pummaro για     κοκκινιστά (αν δεν έχουμε βάζουμε μέσα στη ντομάτα 
    μας λίγη κανέλλα και λίγο μοσχοκάρυδο)
1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε κυβάκια
1 πιάτο φύλλα σέλινου σε κομματάκια, 
   μαζί με τα κοτσάνια
2 μέτρια καρότα κομμένα σε φέτες
1 ποτήρι λάδι
   Αλάτι – πιπέρι
½ κουταλάκι ζάχαρη

Εκτέλεση
Βάζω το φασόλια στην κατσαρόλα με νερό να βράσουν. Μόλις αρχίσουν να βράζουν, μετά από 5 λεπτά, αδειάζω το νερό και βάζω καινούργιο. Βάζω όλα τα υλικά μου μέσα, εκτός από το λάδι που θα το βάλω στο τέλος, και αφήνω να βράσουν σε σιγανή φωτιά, μέχρι να μαλακώσουν τα φασόλια.
Επειδή τα φασόλια μου αρέσουν με πηχτή σάλτσα και όχι σούπα, τα τοποθετώ σε ταψάκι, αλατοπιπερώνω και τα ψήνω στο φούρνο για 1 εικοσάλεπτο μέχρι να μελώσουν.

ΚΑΛΗ ΜΑΣ ΟΡΕΞΗ...
ΝΑΧΑΜΕ ΚΙ ΕΝΑ ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΚΑΙ 10 ΠΑΣΤΕΣ ΣΑΡΔΕΛΛΕΣ;...ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ...

1 σχόλιο:

  1. ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΦΑΣΟΛΑΔΑ
    ΟΠΟΙΟΣ ΞΕΡΗ ΤΡΩΗ???
    ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΑΓΗΤΟ
    ΠΟΥ ΜΕ ΑΦΤΩ ΜΑΓΑΛΩΣΑΝ ΧΙΛΙΑΔΕΣ
    ΑΝΘΡΩΠΟΙ? που αντικαθηστα το κρεασ σε
    θρεπτικεσ αξιεσ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή