Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011

Τι τρώμε;...






"ΑΡΝΑΚΙ ΨΗΤΟ στο ΦΟΥΡΝΟ με ΡΥΖΙ"









Υλικά
1 αρνίσιο μπούτι
2 σκελίδες σκόρδο
Τα 2/3 από ένα μικρό σακκουλάκι ρύζι
Αλάτι-πιπέρι-ρίγανη
1 λεμόνι

Εκτέλεση
Πλένουμε και καθαρίζουμε καλά το κρέας από τυχόν τρίχες που έχει. Το χαράζουμε σε διάφορα σημεία και βάζουμε το σκόρδο σε χοντρές φέτες μαζί με αλάτι και πιπέρι. Αλατοπιπερώνουμε το υπόλοιπο, ρίχνουμε τη ρίγανη και το χυμό από ένα λεμόνι. Το τοποθετούμε σε ένα βαθύ ταψί, στο οποίο ρίχνουμε 3 ποτήρια νερό και μισό ποτήρι ελαιόλαδο. Το ψήνουμε στον φούρνο στους 180 βαθμούς για 2 ώρες γυρίζοντας αρκετές φορές το κρέας για να ψηθεί καλά. Τέλος ρίχνουμε και το ρύζι προσθέτοντας 2 ποτήρια νερό και λίγο αλάτι μέσα στο νερό. Μόλις το ρύζι ρουφήξει τα υγρά το φαγητό είναι έτοιμο. 



"ΕΚΜΕΚ"

Υλικά
1/2 κιλό κανταίφι
200 γρ. αμύγδαλο τριμμένο
1 κιλό σαντιγύ
400 γρ. κρέμα βανίλλια

Σιρόπι
1 κιλό ζάχαρη
650 γρ. νερό
Το χυμό ενός λεμονιού

Εκτέλεση
Ξεφτίζουμε το κανταίφι και το ααπλώνουμε σε ένα μακρόστενο ταψί. Πασπαλίζουμε με μπόλικο αμύγδαλο και το ψήνουμε μέχρι να πάρει χρώμα χρυσαφί. Βράζουμε το σιρόπι για 5 λεπτά και το ρίχνουμε πάνω από το κανταίφι. Αφήνουμε να κρυώσει. Φτιάχνουμε την κρέμα βανίλλια σύμφωνα με τις οδηγίες που γράφει το φακελλάκι της και αφού γίνει χλιαρή, την απλώνουμε πάνω από το κανταίφι και την τοποθετούμε στο ψυγείο να κρυώσει πολύ καλά. Κατόπιν απλώνουμε τη σαντιγύ και πασπαλίζουμε με λίγο αμύγδαλο. Τοποθετούμε το γλυκό στο ψυγείο ή στην κατάψυξη αν θέλουμε να γίνει παγωτό, για να κρυώσει.

3 σχόλια:

  1. Ε,τώρα βρε Φώτη τι να σου πω; Αρνί στο φούρνο. Και εκμέκ. Κι έχεις και φωτογραφίες. Κι εγώ θα φάω ένα γιαουρτάκι το βράδυ. Και είμαι μια δυστυχισμένη. Και τσαντίστηκα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΦΗ ΣΤΗ ΖΩΗ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΑ
    ΠΡΑΓΜΑΤΑ, ΑΠΟ ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ??
    ΨΑΞΕ ΝΑ ΤΑ ΒΡΗΣ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χα,χα ωχ, τώρα που αποκαταστάθηκε ο Σάκης, πιάνετε εμένα ε;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή