Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011

Κάλεσμα κατά των συγχωνεύσεων σχολείων

Τη συστράτευση της τοπικής αυτοδιοίκησης, γονέων, μαθητών και εκπαιδευτικών προκειμένου να ακυρωθεί το πρόγραμμα των συγχωνεύσεων σχολικών μονάδων που προωθεί το υπουργείο Παιδείας, ζητάει η ΟΛΜΕ με επιστολή της προς τους δημάρχους.
Η ομοσπονδία των καθηγητών υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση, εφαρμόζοντας την πολιτική του μνημονίου, επιδιώκει «σαρωτικού χαρακτήρα αντιεκπαιδευτικές αλλαγές με στόχο την περικοπή των δαπανών για την εκπαίδευση».

Η ΟΛΜΕ σημειώνει ότι μόνο στη Θεσσαλονίκη προωθείται η κατάργηση 5 σχολείων και η συγχώνευση 41.
Επίσης οι καθηγητές αναφέρουν πως το υπουργείο Παιδείας επιμένει στη δημιουργία μεγάλων τμημάτων μαθητών, θέτοντας ως όριο τους 30, υπαναχωρώντας ακόμα και από προηγούμενες εγκυκλίους σύμφωνα με τις οποίες προβλέπονται 25 μαθητές ανά τμήμα συν 10% όταν υπάρχει ανυπέρβλητο κτιριακό πρόβλημα.
Η ΟΛΜΕ ζητάει, μεταξύ άλλων, να μη δημιουργούνται τμήματα με περισσότερους από 25 μαθητές, 20 στις κατευθύνσεις του λυκείου και στην τεχνική επαγγελματική εκπαίδευση και 10 μαθητές ανά καθηγητή στα εργαστήρια.

Συνάντηση
Τη Δευτέρα, εξάλλου, η υπουργός Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου θα συναντηθεί με δημάρχους προκειμένου να συζητήσουν το θέμα των συγχωνεύσεων.
Ηδη αρκετοί δήμαρχοι έχουν εκφράσει την αντίθεσή τους με τις επικείμενες συγχωνεύσεις, καθώς υποστηρίζουν πως σε πολλές περιοχές έχει αυξηθεί ο πληθυσμός. Μάλιστα επισημαίνουν πως σε κάποιες περιπτώσεις απαιτείται η δημιουργία νέων σχολικών μονάδων προκειμένου ν΄ αντεπεξέλθουν στις ανάγκες που υπάρχουν.
Τέλος, για τη Δευτέρα η ΟΛΜΕ καλεί τους εκπαιδευτικούς σε παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας στις 9 το πρωί, ενώ για τη διευκόλυνση της συμμετοχής των καθηγητών έχει κηρύξει 4ωρη στάση εργασίας (8-12).

www.ethnos.gr

3 σχόλια:

  1. ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΓΗΠΕΔΑ ΕΙΝΑΙ ΤΣΑΜΠΟΥΚΑΔΕΣ?
    ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΛΛΗΝΑΡΑΣ,
    ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΕΙ ΜΑΥΡΗ ΣΤΙΣ ΜΠΟΥΝΙΕΣ ΑΥΤΗ
    ΤΗ ΒΡΩΜΙΑΡΑ ΤΗ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΘΛΟΥ?
    ΝΤΡΟΠΗ ΜΑΣ.
    ΦΑΝΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΗ ΜΠΟΥΝΙΕΣ ΜΑΣ ΛΕΣ ΚΟΠΕΛΑ ΜΟΥ?
    ΑΥΤΗ ΘΕΛΕΙ ΠΕΤΑΜΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ ΠΟΥ
    ΖΟΥΝ ΤΑ ΛΑΘΡΟΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ ΝΑ ΤΗΣ ΚΑΝΟΥΝΕ,
    ΤΗ ΣΟΥΦΡΑ ΣΟΥΡΟΤΙΡΗ.
    ΚΟΛΟΓΡΙΑ ΕΒΡΑΙΑ ΑΦΤΑ ΟΛΛΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΟΥΣ
    ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΝΕ ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΣΤΗ ΑΘΗΝΑ , ΔΙΧΩΣ ΜΠΡΑΒΟΥΣ ΑΝ ΤΟΛΜΑΣ.
    Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΑΝΤΕ ΓΑ@@@@@ΜΗΣΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αφού η Υφυπουργός Παιδείας σπούδασε στο κολλέγιο Αθηνών τώρα επιχειρεί να αναδιοργανώση τη δημόσια εκπαίδευση συγχωνεύοντας και δημιουργώντας σχολεία 450 μαθητών αδιαφορώντας για τις ανάγκες των μαθητών με μοναδικό κριτήριο το οικονομικό. Η Υπουργός Παιδείας αφού σπούδασε το παιδί της σε ιδιωτικό σχολείο ετοιμάζεται να εφαρμόσει το νέο σχολείο ξεκινώντας την ενημέρωση από...το Λεόντειο Λύκειο Πατησίων(φυσικά ιδιωτικό σχολείο) όπου θα μιλήσει την Τετάρτη 9/3/2011 και ώρα 7.30 (για όποιον ενδιαφέρεται).Μήπως δεν τολμά να πάει σε δημόσιο σχολείο να παρουσιάσει τις...προτάσεις της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή