Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς Ύστατη προσπάθεια ο διορισμός των αρχικών δικηγόρων

Τους δικηγόρους της αρχικής επιλογής των κατηγορουμένων διόρισε σήμερα αυτεπαγγέλτως το δικαστήριο, σε μια ύστατη προσπάθεια να βγάλει από το αδιέξοδο τη δίκη για τη συμμετοχή στην οργάνωση «Συνομωσία των Πυρήνων της Φωτιάς».
Οι 18 δικηγόροι που αυτεπαγγέλτως διόρισε το δικαστήριο την περασμένη Πέμπτη αρνήθηκαν όλοι κατά την σημερινή συνεδρίαση το διορισμό τους. Ορισμένοι μάλιστα δεν εμφανίστηκαν καν στο δικαστήριο. Επικαλέστηκαν, για την άρνησή τους αυτή, το γεγονός ότι οι ίδιοι οι κατηγορούμενοι έχουν επανειλημμένα δηλώσει ότι δεν αποδέχονται κανέναν διορισμένο δικηγόρο.

Παρά την υπενθύμιση της προέδρου, κυρίας Μαρίας Βαρελά, ότι η άρνησή τους συνιστά πειθαρχικό και ποινικό αδίκημα, οι δικηγόροι παρέμειναν αμετακίνητοι στην υπεράσπιση του δικαιώματος των κατηγορουμένων να επιλέξουν το δικηγόρο που οι ίδιοι επιθυμούν.
Σημειώνεται ότι έχουν συνολικά διοριστεί 54 δικηγόροι από την προηγούμενη εβδομάδα και κανένας δεν έχει αποδεχτεί το διορισμό του. Ως αποτέλεσμα, σε διάστημα μόλις δύο εβδομάδων η δίκη έχει διακοπεί… τέσσερις φορές, ενώ σήμερα αποφασίστηκε νέα διακοπή μέχρι την Πέμπτη.
Ερώτημα αποτελεί πώς θα χειριστούν το νέο διορισμό τους οι δικηγόροι της επιλογής των κατηγορουμένων, καθώς, όπως είχαν ήδη δηλώσει στο «Βήμα της Κυριακής», προκαταλαμβάνοντας και την σημερινή απόφαση του δικαστηρίου, έχουν εντολή από τους πελάτες τους να απέχουν από τη διαδικασία μέχρις ότου ικανοποιηθεί το αίτημα να μην κρατούνται οι ταυτότητες όλων όσοι παρακολουθούν τη δίκη.
Στη σημερινή διαδικασία δεν προσήλθαν οι εννέα κατηγορούμενοι που κρατούνται προσωρινά, ενώ οι τρεις που είναι ακόμα ελεύθεροι προσήλθαν και δήλωσαν, για μια ακόμα φορά, ότι δεν αποδέχονται τους διορισμένους δικηγόρους και αποχώρησαν από τη διαδικασία.

http://www.tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου