Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011

Χτύπησε ο κυκλώνας

Χτύπησε ο κυκλώνας
Ο κυκλώνας Γιασί πλήττει από το απόγευμα της Τετάρτης με ανέμους ταχύτητας 300 χιλιομέτρων την ώρα, τις ακτές της Αυστραλίας.
Ο Γιασί αναβαθμίστηκε στην κατηγορία της μέγιστης ισχύος, που αντιστοιχεί στην ένταση πέντε καταιγίδων και τα ξημερώματα της Τετάρτης απείχε μόλις 404 μίλια από τις ακτές της χώρας. Ήδη εκκενώθηκαν δυο νοσοκομεία, ενώ ματαιώθηκαν όλα τα δρομολόγια αεροπλάνων και πλοίων.
Μεταξύ των πολιτών που εγκαταλείπουν τα σπίτια και τις επιχειρήσεις τους -μετά και τις οδηγίες που έδωααν οι αρχές- για να γλυτώσουν από το καταστροφικό πέρασμα του κυκλώνα, είναι και 200 οικογένειες Ελλήνων που κατοικούν στην ενορία του Αγ. Ιωάννη του Βαπτιστή στην πόλη Κέρνς.
Σύμφωνα με τον Ελληνορθόδοξο ιερέα, υπάρχει κλίμα φόβου και πανικού, ενώ η εκκλησία επειδή βρίσκεται σε ψηλό σημείο έχει επιλεγεί ως καταφύγιο όσων θα χρειαστούν βοήθεια. Ο π. Κωνσταντίνο Τσάκαλο, η ταχύτητα των ανέμων του Γιασί μπορεί να φτάσει και τα 300 χιλιόμετρα την ώρα και είναι άγνωστο εάν τα πρόχειρα μέτρα που έχουν ληφθεί για να αποφευχθούν καταστροφές θα αντέξουν.

http://www.megatv.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου