Το συστατικό πιπερίνη που περιέχουν οι πιπερόκοκκοι είναι γνωστό ότι συμβάλλει σημαντικά στην πρόληψη του καρκίνου του μαστού (σύμφωνα με έρευνα του Καρκινικού Κέντρου του Πανεπιστημίου του Michigan), ενώ η επίδρασή της ενισχύεται όταν συνδυαστεί με το συστατικό κουρκούμη.
Το μαύρο πιπέρι επιταχύνει τη διαδικασία της πέψης, βοηθώντας τον οργανισμό να αυξήσει την ποσότητα υδροχλωρικού οξέως που εκκρίνει το στομάχι, αποτρέποντας έτσι το “φούσκωμα”.
Εκτός αυτού, το μαύρο πιπέρι είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, που καταπολεμούν τα βακτήρια, ειδικά αυτά που μεγαλώνουν στο έντερο, αρκεί να βάζετε καθημερινά μια “πρέζα” στο φαγητό.Ειδικά το χειμώνα, το πιπέρι προστατεύει το ανοσοποιητικό, διώχνοντας μακριά το κρυολόγημα.
www.zougla.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου