Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

Τι τρώμε;...






ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ με ΑΡΑΚΑ








Υλικά (Για 4 άτομα)
8 αγκινάρες
700 γρ. αρακά
2 καρότα μεγάλα
1 κουτάλα ελαιόλαδο
Μισή κούπα άνιθο ψιλοκομμένο
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
3 κουταλιές της σούπας χυμό λεμόνι
Αλάτι - πιπέρι

Εκτέλεση
Καθαρίζουμε με γάντια τις αγκινάρες, αφαιρώντας τα φύλλα - το χνούδι και κόβωντας τα κοτσάνια. Αφήνουμε μόνο την τρυφερή καρδιά που την αλοίφουμε με λεμόνι για να μη μαυρίσει μέχρι να μαγειρευτεί. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τα κομμάτια από το λεμόνι που θα στίψουμε.
Σε κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι, το κρεμμύδι και μόλις αρχίσει να τσιγαρίζεται προσθέτουμε τον αρακά, τις αγκινάρες, τα καρότα κομμένα σε φέτες, τον άνιθο και το λεμόνι. Αφού αφήσουμε για 1-2 λεπτά τα υλικά μας να ζεσταθούν και να ενωθούν, ρίχνουμε 3 φλυτζάνια του τσαγιού νερό και χαμηλώνουμε τη φωτιά μας μέχρι να μαλακώσουν και να μελώσουν. Λίγο πριν τελειώσει το νερό ρίχνουμε το αλάτι και το πιπέρι.

*ΚΑΛΗ ΜΑΣ ΟΡΕΞΗ*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου