Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

38 αξιωματικοί του Βρετανικού Στρατού έλαβαν την Τρίτη (15/2) ένα εισερχόμενο μήνυμα στο ηλεκτρονικό τους ταχυδρομείο, όπου τους ενημέρωναν ότι μόλις.. απολύθηκαν!
Σύμφωνα με δημοσίευμα της Sun, στο email αναγραφόταν πως οι συμβάσεις τους λύνονται λόγω περικοπών στις κρατικές δαπάνες.
Μάλιστα, ο ένας από τους 38 στρατιώτες βρίσκεται σε αποστολή στο Αφγανιστάν.
Στους στρατιώτες δινόταν ένα χρονικό περιθώριο 12 μηνών για να μπορέσουν να προσαρμοστούν στην πολιτική ζωή της χώρας και να βρουν εργασία αλλού.
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας επιβεβαίωσε την απόλυση τους, όμως απολογήθηκε για τον τρόπο που τους γνωστοποιήθηκε.

Ζητάμε συγγνώμη για την όποια στεναχώρια έχουν προκαλέσει”, είπε ο υπουργός.
Πρόκειται για τις πρώτες απολύσεις στον Βρετανικό Στρατό, αφού μέσα στα επόμενα 4 χρόνια, η κυβέρνηση σχεδιάζει να απολύσει τουλάχιστον 7.000 άτομα, στα πλαίσια του περιορισμού της κρατικής δαπάνης.
Από τη μεριά τους οι απολυμένοι στρατιώτες δήλωσαν “αηδιασμένοι” από το γεγονός.
“Ούτε μας προετοίμασαν καν. Άνοιξα το email μου και έμαθα ότι έχω απολυθεί. Ντροπή τους”, λέει στη Sun ένας από τους 38.
“Έχω υπηρετήσει την πατρίδα μου στο Ιράκ, κόντεψα να σκοτωθώ, και τώρα με απολύουν και μάλιστα με τον χειρότερο τρόπο”, διαμαρτύρεται άλλος στρατιώτης στην εφημερίδα.
“Το να απολύσεις τον οποιοδήποτε εργαζόμενο μέσω email είναι λάθος. Το να απολύσεις έναν στρατιωτικό με αυτόν τρόπο είναι ασυγχώρητο λάθος” σχολίασε στο BBC ο τομεάρχης Άμυνας των Εργατικών, Τζιμ Μέρφι.

www.cosmo.gr


1 σχόλιο:

  1. ΦΑΝΤΑΡΑΚΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΜΕ,
    ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΜΑΣ.
    ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΕΣΜΕΝΟΣ ΝΑ ΤΟ ΓΙΟΡΤΑΣΟΥΜΕ ΠΑΡΕΑ,
    ΜΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΣΟΥ ΣΕ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΓΙΑ ΒΡΟΥΒΕΣ.
    ΤΩΡΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΤΙ ΚΑΡ@@@@@@@@@@@ΛΕΣ ΕΙΝΑΙ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή