Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011

ΠΓΔΜ: Αποχωρεί από τη Βουλή η αντιπολίτευση

Οξύνεται το πολιτικό κλίμα στην ΠΓΔΜ μετά την απόφαση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και άλλων τριών μικρότερων αντιπολιτευόμενων κομμάτων να αποχωρήσουν από τη Βουλή.
Ο πρόεδρος της Βουλής απηύθυνε έκκληση στα κόμματα της αντιπολίτευσης να επιστρέψουν στη Βουλή, καθώς, όπως ανέφερε, «όλα τα ανοιχτά ζητήματα πρέπει να διευθετούνται μέσω του πολιτικού διαλόγου και ότι η αποχή από τις εργασίες της Βουλής δεν αποτελεί ενδεδειγμένο τρόπο για την επίλυσή τους και αντιβαίνει στα εθνικά συμφέροντα της χώρας».
Ο Μπράνκο Τσερβένκοφσκι ανέφερε ότι το κόμμα του αναγκάζεται να αποχωρήσει, λόγω της «απολυταρχικού και αντιδημοκρατικού τρόπου διακυβέρνησης της χώρας από τον Νίκολα Γκρούεφσκι», ενώ επέκρινε ιδιαίτερα την κυβέρνηση για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στο χώρο των ΜΜΕ.
Τα αντιπολιτευόμενα κόμματα τα οποία εξακολουθούν να συμμετέχουν στις εργασίες της Βουλής είναι πλέον μόνο δύο: Το σλαβικό κόμμα «Φιλελεύθερο- Δημοκρατικό Κόμμα» του Γιόβαν Μανασίεφσκι και το αλβανικό κόμμα «Νέα Δημοκρατία» του Ίμερ Σελμάνι, με συνολικά 8 βουλευτές.

Εξελίξεις στα ΜΜΕ

Σύσσωμος ο Τύπος των Σκοπίων συνδέει την απόφαση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης να αποχωρήσει από την Βουλή με τις εξελίξεις και την τύχη των ΜΜΕ του ομίλου του Β. Ράμκοφσκι.
Ο όμιλος αυτός έχει στην ιδιοκτησία του τον μεγαλύτερο σε τηλεθέαση τηλεοπτικό σταθμό στη χώρα-τον «Α1"- και τρεις ημερήσιες εφημερίδες, την «Βρέμε» (Vreme), την «Σπιτς» (Spic) και την «Κόχα ε Ρε» (Koha e Re).
Προχθές οι δικαστικές αρχές της ΠΓΔΜ έδωσαν εντολή για τη δέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών του ΜΜΕ του ομίλου του Β. Ράμκοφσκι, με αποτέλεσμα να απειλείται η περαιτέρω λειτουργία τους.
Ο σταθμός «Α1», ως ένδειξη διαμαρτυρίας, από προχθές το βράδυ, μεταδίδει τα δελτία ειδήσεων και τις ενημερωτικές εκπομπές του μπροστά από το κτίριο της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ.
Οι αρχές της ΠΓΔΜ προχώρησαν στη δέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών του ομίλου Ράμκοφσκι στο πλαίσιο των ερευνών που διεξάγουν κατά του ομίλου, μετά από στοιχεία που συγκέντρωσαν για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα χρήματος από εταιρίες που ελέγχονται από τον αναφερόμενο επιχειρηματία.
Ο Β. Ράμκοφσκι και οι 13 ακόμη συνεργάτες και μέλη της οικογένειας του συνελήφθησαν στις 23 Δεκεμβρίου 2010 και από τότε βρίσκονται υπό κράτηση σε φυλακή των Σκοπίων.


http://www.skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου