Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2011

Ποιοι πραγματικά κυβερνούν αυτό τον τόπο!!!

Γράφει ο Γιάννης Πρεβενιός
e-mail: prevejohn@yahoo.gr

Το περασμένο Σαββάτο 2/1/11 αργά το βράδυ έπρεπε να πάω (λόγω εργασίας) προς την περιοχή λιμανάκι της Αγ. Μαρίνας Κερατέας.
Παρακολουθώντας όπως όλοι μας τον τελευταίο καιρό τα γεγονότα με τις κινητοποιήσεις των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής του νέου Καλλικράτιου δήμου της Λαυρεωτικής για το θέμα του Χ.Υ.Τ.Α αποφάσισα να μετακινηθώ με την μοτοσικλέτα μου με σκοπό να εισχωρήσω μέσα στα μπλόκα για να δω από κοντά τους “μία χούφτα” “πεισματάρηδες” και “απείθαρχους” ανθρώπους οι οποίοι σύμφωνα με τον δυνατό πλαγιοχαφιεδοψίθυρο της κυβερνητικής προπαγάνδας (η οποία ελέγχει την επίσημη ενημέρωση των μεγάλων καναλιών) προς την κοινή γνώμη, αντιδρούν στις νόμιμες, έγκυρες και επιστημονικά τεκμηριωμένες διαδικασίες για την δημιουργία του εν λόγω έργου!!!

Μπήκα λοιπόν στην Αττική οδό πληρώνοντας το σχετικό αντίτιμο του 1,40 € και στην διαδρομή μου μέχρι το Μαρκόπουλο σκεφτόμουν τα σχέδια (που διάβασα κάπου πριν καιρό) των νταβατζήδων δρομοεισπρακτόρων οι οποίοι έχοντας κάνει ήδη απόσβεση του κόστους της Αττικής οδού θέλουν να επενδύσουν τα υπερκέρδη τους δημιουργώντας και στο κομμάτι από Μαρκόπουλο έως και Λαύριο άλλον έναν κλειστό αυτοκινητόδρομο!!!

Η απλή λογική (λόγω και της ταυτοπροσωπίας των δρομοεισπρακτόρων με τους κατασκευαστές του εν λόγω Χ.Υ.Τ.Α) μας βάζει σε διαδικασία να σκεφτούμε ότι ίσως τα συγκεκριμένα συμφέροντα θέλουν να συνεχίσουν να λυμαίνονται και να αισχροκερδούν (όπως κάνουν σε όλη την Ελλάδα με τα πολλαπλούς σταθμούς διοδίων αλλά και τα υπέρογκα ποσά που εισπράττουν) και σε αυτή την διαδρομή, εις βάρος των ταξιδιωτών προς το λιμάνι του Λαυρίου (το οποία μελλοντικά θα είναι το κύριο της Αθήνας) αλλά και των ουδόλως ευκαταφρόνητων εισφορών των δήμων που οι σκουπιδιάρες τους θα μετακινούνται για να αδειάσουν στον Χ.Υ.Τ.Α που θέλουν να δημιουργήσουν.

Ίσως να έχω υπερβάλλουσα και νοσηρή φαντασία αλλά με προβληματίζει η κυβερνητική αδιαλλαξία η οποία αγνοεί πλέον εξόφθαλμα τις δικαστικές αποφάσεις συντελώντας εδώ και καιρό στον αποκλεισμό μιας ολόκληρης περιοχής αλλά και χρησιμοποιώντας τους Έλληνες αστυνομικούς ως σεκιουριτάδες για την φύλαξη των μηχανημάτων των εθνικών δρομοεισπραχτόρων που θέλουν να γίνουν και διαχειριστές των απορριμμάτων για να τα αρπάζουν και από εκεί!!!


Υποσημείωση
Θα επανέλθω στην επόμενη ανάρτηση μου εκθέτοντας τις εντυπώσεις μου από την επαφή μου με τους κατοίκους αλλά και τους αστυνομικούς που λόγω του κυβερνητικού “τσαμπουκά” ως εχθροί, βρίσκονται σε θέσεις μάχης για τα συμφέροντα των “εθνικών νταβατζήδων” που πρώτος ανέφερε ο “λακίσας” προς την Ραφήνα πρώην Πρωθυπουργός κ. Καραμανλής του οποίου “η σιωπή ..... λέει πολλά” για το ποιοι πραγματικά κυβερνούν αυτό τον τόπο!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου