Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

Κατάληψη μηχανικών στις πολεοδομίες Πελοποννήσου

Κατάληψη στις πολεοδομίες της Πελοποννήσου πραγματοποιούν από το πρωί οι μηχανικοί του περιφερειακού τμήματος του ΤΕΕ διαμαρτυρόμενοι για το νομοσχέδιο της απελευθέρωσης των κλειστών επαγγελμάτων.
Σύμφωνα με την πρόεδρο του ΤΕΕ Πελοποννήσου, Χαρίκλεια Τσιώλη, η κατάληψη είναι συμβολική και έχει σκοπό την ενημέρωση των πολιτών για την απαξίωση του επαγγέλματος του μηχανικού με την προώθηση του νομοσχεδίου.

Σημειώνει ότι η οικοδομή έχει νεκρώσει, δεν υπάρχουν δημόσια έργα, στους εργολάβους χρωστούν χρήματα από το 2007, το ΕΣΠΑ είναι στάσιμο και πολλοί μηχανικοί ετοιμάζονται να φύγουν στο εξωτερικό. Εντούτοις, συμπληρώνει, η κυβέρνηση δείχνει να ενδιαφέρεται μόνο για τις ελάχιστες αμοιβές των μηχανικών.

Η κ. Τσιώλη αναφέρει ότι το μήνυμα της συμβολικής κατάληψης είναι πως στην Ελλάδα του μνημονίου, οι μηχανικοί και όλοι οι επιστήμονες πλήττονται βάναυσα, “ισοπεδώνονται, σπιλώνεται το κύρος τους και η αξιοπρέπειά τους” και ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να πάρει μέτρα για την ανάπτυξη τα οποία περνούν μόνο μέσα από την αξιοποίηση του επιστημονικού κεφαλαίου της χώρας.
Η κατάληψη θα λήξει με τη συμπλήρωση του ωραρίου εργασίας στις 3.00 το μεσημέρι.

www.enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου