Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2011

Επαφές Ντ.Ρόβλια με αλευροβιομήχανους και αρτοποιούς για την τιμή του ψωμιού

«Δεν τίθεται θέμα αύξησης»
Συναντήσεις με την Ομοσπονδία Αρτοποιών Ελλάδας και εκπροσώπους των αλευροβιομήχανων θα έχει σήμερα ο υφυπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης Ντίνος Ρόβλιας,
μετά τις εκτιμήσεις αρτοποιών πως η τιμή του ψωμιού θα αυξηθεί λόγω των ανατιμήσεων των πρώτων υλών.


«Δεν τίθεται θέμα αύξησης της τιμής πώλησης του ψωμιού διότι δεν υπάρχουν νέα δεδομένα που να δικαιολογούν οποιαδήποτε αύξηση, πέραν του 2% του ΦΠΑ» σημειώνει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας.

Η ανακοίνωση ακολουθεί εκτιμήσεις του σωματείου αρτοποιών Θεσσαλονίκης πως ενδέχεται να αυξηθεί η τιμή του ψωμιού εάν οι συνομιλίες με τους προμηθευτές των αρτοποιών, μέχρι το τέλος του μήνα, δεν έχουν το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό, θα καταβληθεί μεγάλη προσπάθεια ώστε η τιμή του ψωμιού να μην ακριβύνει ούτε κατά το 2% που αυξήθηκε ο ΦΠΑ.
Το θέμα ξεκίνησε όταν οι αρτοποιοί Θεσσαλονίκης δήλωσαν ότι προσανατολίζονται σε αύξηση της τιμής του ψωμιού εάν μέχρι το τέλος του μήνα οι συνομιλίες που θα έχουν με τους προμηθευτές τους δεν αποδώσουν τα αναμενόμενα για τον κλάδο.

Ο πρόεδρος του Σωματείου Αρτοποιών Θεσσαλονίκης κ. Νεόφυτος Παπαδόπουλος, έχει δηλώσει πάντως στο ΑΠΕ πως όποια αύξηση και αν γίνει, δεν θα υπερβαίνει τα πέντε λεπτά ανά το τεμάχιο. Η μέση τιμή στη Θεσσαλονίκη κυμαίνεται γύρω στα 0,60 με 0,70 λεπτά ανά τεμάχιο, ενώ, όπως υποστηρίζει το Σωματείο, οι τελευταίες αυξήσεις στις πρώτες ύλες κυμάνθηκαν μεταξύ 12% και 20%.

http://www.tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου