Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

500.000 με χρόνιες ηπατίτιδες

Σε 300.000 υπολογίζονται τα άτομα με χρόνια ηπατίτιδα Β και 200.000 με χρόνια ηπατίτιδα C. Την τελευταία 20ετία η είσοδος στη χώρα μας περισσοτέρων του 1.000.000 μεταναστών από χώρες των Βαλκανίων και της Ανατολικής Ευρώπης, αλλά και από χώρες της Ασίας και της Αφρικής, που αποτελούν ομάδες υψηλής συχνότητας για ηπατίτιδα Β και C, έχει αυξήσει τους αριθμούς των ασθενών.
Δεδομένου ότι τα νοσήματα αυτά είναι ασυμπτωματικά και ο έλεγχος του πληθυσμού ή έστω των ομάδων υψηλού κινδύνου δεν είναι υποχρεωτικός, η διάγνωση γίνεται μόνον τυχαία λόγω κάποιου τσεκ απ. Συνεπώς, οι περισσότεροι ασθενείς παραμένουν αδιάγνωστοι χωρίς να λαμβάνουν την κατάλληλη θεραπεία που θα σταματούσε την εξέλιξη της νόσου για τους ίδιους, αλλά και τη συνεχιζόμενη διασπορά του ιού σε άλλους.
Τα παραπάνω θέματα θα συζητηθούν αυτό το Σαββατοκύριακο στη 18η Διεθνή Διημερίδα για τις Ηπατίτιδες Β & C που πραγματοποιείται στην Αθήνα στο Royal Olympic Hotel, ενώ τα στοιχεία έδωσαν χθες εκπρόσωποι της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης Ηπατος.

www.enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου