Πέμπτη 4 Αυγούστου 2016

ΥΓΕΙΑ & ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ. ΔΙΑΒΑΣΤΕ!!...6 εκατομμύρια θάνατοι ετησίως στον κόσμο από το κάπνισμα!...

ΠΟΥ: Οι πιο φανατικοί καπνιστές της Ευρώπης οι ΕλληνεςΚάθε έξι δευτερόλεπτα ένας άνθρωπος πεθαίνει στον κόσμο από μια ασθένεια που συνδέεται με το κάπνισμα, σημειώνει ο ΠΟΥ.
Κάθε χρόνο περίπου 6 εκατ. θάνατοι αποδίδονται στη συνήθεια αυτή. Αν δεν τεθούν σε εφαρμογή δραστικά μέτρα για την καταπολέμηση του καπνίσματος, ο Οργανισμός υπολογίζει ότι ως το 2030 οι θάνατοι από την «παγκόσμια επιδημία», όπως τη χαρακτηρίζει, θα φθάσουν στα 8 εκατομμύρια. Κυρίως λόγω αύξησης του πληθυσμού στις αναπτυσσόμενες χώρες, διότι στη Δύση είναι από δύσκολο ως απίθανο να επανέλθει η «μόδα» του καπνίσματος - εκτός και αν καταρρεύσει ο καπιταλισμός και γίνει παγκόσμια «μόδα» η πολιτική των μνημονίων και ως εκ τούτου πολλαπλασιαστούν οι εμφανίζοντες αυτοκαταστροφικές τάσεις, θα προσθέταμε. Διότι οι «κόφτες» των δημοσίων δαπανών για να επιφέρουν και το κόψιμο του καπνίσματος πρέπει να συνδυαστούν και με άλλα φορολογικά μέτρα, όπως θα φανεί στη συνέχεια της έρευνας.
 Ενισχύονται παγκοσμίως οι αντικαπνιστικές εκστρατείες
 Για την ώρα πάντως, παρά την παγκόσμια οικονομική κρίση, τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερες κυβερνήσεις υιοθετούν αντικαπνιστικές πολιτικές. Από το 2012 και εντεύθεν 15 χώρες, μεταξύ των οποίων η Χιλή, η Τζαμάικα, η Μαδαγασκάρη, το Σουρινάμ, ακόμη και η ακολουθούσα την Ελλάδα σε θεριακλήδες Ρωσία, έχουν απαγορεύσει το κάπνισμα σε όλους τους δημόσιους χώρους και στους χώρους εργασίας. Ετσι, οι «αυστηρές χώρες», όπως τις χαρακτηρίζει ο ΠΟΥ, σε ό,τι αφορά το κάπνισμα, έφθασαν τις 49. Εξυπακούεται ότι επί της ουσίας οι χώρες είναι 48, καθώς στην Ελλάδα (και) οι αντικαπνιστικοί νόμοι ψηφίζονται αλλά δεν εφαρμόζονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου