Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2015

ΠΟΛΙΤΙΚΗ. Εκλογές ΝΔ: Πρώτος Μεϊμαράκης - Δεύτερος Μητσοτάκης - Προς δεύτερο γύρο στις 10 Ιανουαρίου

Καθαρή πρωτιά Μεϊμαράκη που ξεπερνά το 40% δείχνουν τα πρώτα αποτελέσματα που συγκεντρώνουν τα επιτελεία των υποψηφίων για την ηγεσία της ΝΔ...
 Τη δεύτερη θέση φαίνεται να παίρνει καθαρά ο Κυριάκος Μητσοτάκης με ένα ποσοστό που μπορεί να φτάσει το 30% ενώ αρκετά κάτω στην τρίτη θέση βρίσκεται ο Απόστολος Τζιτζικώστας και τέταρτος ο 'Αδωνις Γεωργιάδης που ίσως τελικά πάρει διψήφιο ποσοστό, κοντά στο 10%. Σύμφωνα με πληροφορίες με καταμετρημένο το 50% των εκλογικών τμημάτων τα απότελέσματα διαμορφώνονται ως εξής: Μεϊμαράκης:
Στο 40% Μητσοτάκης: Κοντά στο 30% Τζιτζικώστας: Λίγο πάνω από το 20% Γεωργιάδης: Γύρω στο 10% Αν τα ποσοστά αυτά επιβεβαιωθούν τότε η μάχη που θα δοθεί στον δεύτερο γύρο ίσως να είναι αμφίρροπη.
 Ο Αδωνις Γεωργιάδης φέρεται έτοιμος να δώσει την στήριξή του στον Κυριάκο Μητσοτάκη και πιθανότατα το ίδιο να κάνει και ο κ. Τζιτζικώστας. Ο προεδρεύων της ΚΕΦΕ, Γ. Τραγάκης, στις 11:00 το βράδυ δήλωσε ότι "θέλω να ευχαριστήσω τους 400.000 που προσήλθαν στις κάλπες, ήταν πολύ μεγάλος ο αριθμός. Ζητώ συγγνώμη από τους λίγους χιλιάδες που δεν μπόρεσαν να ψηφίσουν. Επεξεργαζόμαστε την ροή των αποτελεσμάτων. Θα ακολουθήσουμε ότι προβλέπει το καταστατικό, τα στοιχεία βγαίνουν από τα φαξ των κατά τόπους εφορευτικών επιτροπών και διασταυρώνονται και ηλεκτρονικά". Καταλήγοντας ανέφερε ότι "όταν θα έχουμε ένα δείγμα που να αντανακλά το τελικό αποτέλεσμα θα ενημερώσουμε", απέφυγε όμως να προβλέψει πότε θα υπάρξει ικανό δείγμα λέγοντας "το συντομότερο δυνατό".
 Σε σημαντικό βαθμό η δεύτερη θέση θα ξεκαθαρίσει όταν θα καταμετρηθούν τα αποτελέσματα στις μεγάλες περιφέρειες της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. Πάντως ακόμη δεν υπάρχει ακριβής εικόνα για το ύψος της διαφοράς μεταξύ των τριών πρώτων. Το εάν θα υπάρξει δεύτερος γύρος θα εξαρτηθεί σε σημαντικό βαθμό από το ύψος της διαφοράς. Ο κ. Μεϊμαράκης έχει καθαρίσει την πρώτη θέση, ωστόσο ακόμη δεν είναι ξεκάθαρο αν θα κινηθεί πιο κοντά στο 40% ή πιο κοντά στο 50%. Σύμφωνα με εκτιμήσεις κομματικών παραγόντων, εάν είναι κοντά στο 50% τότε ο δεύτερος γύρος θα είναι τυπική διαδικασία. Εάν είναι κοντά στο 40% τότε ο δεύτερο γύρος θα είναι μάχη αφού μπορεί να θεωρηθεί ότι εναντίον του αθροίζονται οι ψήφοι των υπολοίπων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου