Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2015

ΚΟΙΝΩΝΙΑ. Ετοιμάζεται για μοναχός ο Κώστας Πάσσαρης:...

Ένας από τους πιο σκληρούς Έλληνες κακοποιούς, ο Κώστας Πάσσαρης, ο οποίος τον Φεβρουάριο του 2001 είχε δολοφονήσει αστυνομικό και για καιρό διέφευγε της σύλλήψης και διέπραττε σωρεία κακουργημάτων, αποφάσισε να αφιερώσει τη ζωή του στον Θεό και όταν αποφυλακιστεί να γίνει μοναχός στο Αγιο Ορος. Ο διαβόητος κακοποιός που από το 2001 κρατείται στις φυλακές υψίστης ασφαλείας Γκέρλας στη Ρουμανία, εμφανίζεται να έχει μετανιώσει για το βαμμένο με αίμα παρελθόν του και πλέον ισχυρίζεται πως προσεύχεται γονατιστός μέσα στο κελί του ζητώντας άφεση αμαρτιών.
 Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Jurnalul National» του Βουκουρεστίου ο ιερωμένος των φυλακισμένων αρχιμανδρίτης Γερβάσιος Ιωάννης Ραπτόπουλος υποστήριξε πως μιλώντας με τον Κώστα Πάσσαρη το περασμένο Πάσχα, ο κακοποιός τον εκμυστηρεύτηκε πως θέλει να ακολουθήσει το δρόμο του Θεού και να γίνει μοναχός. Για να μπορέσει ο αρχιμανδρίτης Γερβάσιος να συναντήσει τον Κώστα Πάσσαρη χρειάστηκε να εξασφαλίσει άδεια από το ρουμανικό υπουργείο Δικαιοσύνης, ενώ καθ” όλη τη διάρκεια της συνάντησης παρόντες ήταν τόσο ο διευθυντής των φυλακών, αλλά και ακόμη τεσσάρων πάνοπλων φρουρών που παρακολουθούσαν τον ιερέα και τον Πάσσαρη με το δάχτυλο στη σκανδάλη.
 Από εκείνη την ημέρα και μετά οι συναντήσεις των δύο έγιναν πιο συχνές. Ο Κώστας Πάσσαρης ξεκίνησε να διαβάζει εκκλησιαστικά βιβλία, ενώ πλέον έχει υιοθετήσει ένα μοναστηριακό και ιδιαίτερα σκληρό τρόπο ζωής. Άρχισε να κάνει νηστεία κάθε Τετάρτη και Παρασκευή, αδιαφορώντας μάλιστα για τους χλευασμούς από πολλούς συγκρατούμενούς του. Μάλιστα, στις 3:00 τα ξημερώματα, ο κακοποιός ξυπνάει προκειμένου να προσευχηθεί και τελεί Μεσονυκτική Ακολουθία. Αμέσως μετά εκτελεί Μοναχικό Κανόνα (εκκλησιαστική προσευχή μοναχικού τύπου). Συγκεκριμένα, παίρνει στα χέρια του ένα κομποσκοίνι και αρχίζει να προσεύχεται, ενώ ταυτόχρονα κάνει μετάνοιες.
 Σύμφωνα με τις δηλώσεις του αρχιμανδρίτη στη ρουμανική εφημερίδα, η φυλακή άλλαξε ριζικά τον Πάσσαρη, ο οποίος πλέον επικοινωνεί καλύτερα και είναι πιο ανοιχτός, έχοντας στραφεί προς τον Θεό. Σε παλαιότερη συνέντευξή του στην εκπομπή «Ηξεις αφήξεις» της τηλεόρασης Super ο αρχιμανδρίτης είχε εκμυστηρευτεί στον δημοσιογράφο Θοδωρή Δούκα: «Οταν τον είδα πρώτη φορά, το παιδί ήταν συντετριμμένο και εξομολογήθηκε για περίπου μιάμιση ώρα. Του έδωσα μια ωραία εικόνα της Παναγίας και του είπα: «Κώστα, αυτή είναι μια εικόνα που με συγκινεί βαθύτατα». Αυτός μου απάντησε: »Γέροντα, δώστε μου να τη φιλήσω, αλλά με συγχωρείτε, δεν θα την κρατήσω για να μη μου θυμίζει τη μητέρα μου». Αυτό το παιδί δεν γνώρισε ποτέ μητέρα. Για μένα βρίσκεται στο δρόμο της μετανοίας και αγαπάει πολύ τους αγιορείτες πατέρες. Ολα τα βιβλία που διαβάζει μιλούν για μετάνοια. Είναι το πνευματικό μου τέκνο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου