Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2015

ΔΙΕΘΝΗ. ΤΑ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΩΡΑ...Μακάρι να μην είχαμε καταρρίψει το ρωσικό μαχητικό λέει ο Ερντογάν

http://cdn1.bbend.net/media/com_news/story/2015/11/28/646941/main/erdogan.jpgΟ Τούρκος πρόεδρος μίλησε το Σάββατο (28/11) σε συγκέντρωση υποστηρικτών του στην Άγκυρα και αφού υπερασπίστηκε την κίνηση της Τουρκίας και άσκησε κριτική στον τρόπο που δρα η Ρωσία στη Συρία, εξέφρασε τη λύπη του για το συμβάν της περασμένης Τρίτης και πρόσθεσε «ελπίζω να μην ξανασυμβεί κάτι τέτοιο».
 Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερνογάν δεν ζήτησε συγνώμη από τη Ρωσία, αλλά ανέφερε ότι θα ήθελε να μην είχε καταρριφθεί το ρωσικό μαχητικό. «Μακάρι να μην είχε συμβεί, αλλά συνέβη. Ελπίζω κάτι τέτοιο να μην ξανασυμβεί» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ερντογάν. Την ίδια ώρα, ο Τούρκος Πρόεδρος υπογράμμισε ότι «και οι δύο πλευρές» πρέπει να προσεγγίσουν το ζήτημα λίγο πιο «θετικό» τρόπο ενώ εξέφρασε την ελπίδα ότι η Σύνοδος για το Κλίμα στο Παρίσι είναι μια ευκαιρία για να ξεπεραστεί η ένταση με τη Ρωσία. Νωρίτερα, ωστόσο, η Τουρκία εξέδωσε οδηγία προς τους πολίτες της χώρας να μην ταξιδεύουν στη Ρωσία εάν δεν είναι απαραίτητο.
 «Οι Τούρκοι δεν θα πρέπει να πηγαίνουν στη Ρωσία μέχρι να ξεκαθαρίσει η κατάσταση» ανέφερε χαρακτηριστικά η σχετική οδηγία. Η Ρωσία μιλά για ενέδρα Το CNN μεταδίδει ότι η Ρωσία ισχυρίζεται πως τα τουρκικά μαχητικά είχαν στήσει ενέδρα στο ρωσικό πολεμικό αεροσκάφος. Μάλιστα, ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ ανέφερε ότι ήταν «προσχεδιασμένη πρόκληση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου