Τετάρτη 12 Αυγούστου 2015

ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΜΝΗΣΤΕΙΑ. Ψήφισμα υπέρ της αποποινικοποίησης της πορνείας!...

Διεθνής Αμνηστία: Ψήφισμα υπέρ της αποποινικοποίησης της πορνείαςΥπέρ της αποποινικοποίησης της πορνείας, τόσο για τους πελάτες όσο και για τους μαστροπούς, τάσσεται η Διεθνής Αμνηστία, σύμφωνα με ψήφισμα, το οποίο υιοθέτησε στη Διεθνή Επιτροπή, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Δουβλίνο.
 «Πρόκειται για μία ιστορική ημέρα για τη Διεθνή Αμνηστία. Δεν ήταν μία εύκολη απόφαση που έπρεπε να λάβουμε και εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας σε όλα μας τα μέλη σε ολόκληρο τον κόσμο, όπως επίσης στις οργανώσεις με τις οποίες διαβουλευτήκαμε, για τη συμβολή τους σε αυτό το διάλογο» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση. «Οι εργαζόμενοι στη βιομηχανία του σεξ αποτελούν μία από τις πλέον περιθωριοποιημένες ομάδες στον κόσμο που τις περισσότερες φορές αντιμετωπίζουν το διαρκή κίνδυνο των διακρίσεων, της βίας και της κακομεταχείρισης» προστίθεται χαρακτηριστικά. Σύμφωνα με τη Διεθνή Αμνηστία, η αποποινικοποίηση της πορνείας θα αφορά τόσο τις ιερόδουλες, όσο και τους πελάτες και τους μαστροπούς.
 Αυτό το σημείο ωστόσο, εγείρει την αντίδραση της μη κυβερνητικής οργάνωσης «Ισότητα Τώρα», η οποία υποστηρίζει ότι «το να νομιμοποιείς εκείνους που εκμεταλλεύονται τα πρόσωπα που εκδίδονται δεν είναι ο σωστός τρόπος να προχωρήσουμε». «Δεν υπάρχει καμία λογική στην ιδέα ότι προκειμένου να προστατεύσουμε όσους πέφτουν θύματα εκμετάλλευσης, πρέπει να προστατεύσουμε τους εκμεταλλευτές. Δεν έχει καμία λογική» σημειώνεται χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου