Δευτέρα 10 Αυγούστου 2015

ΚΟΙΝΩΝΙΑ. Βρετανία: Έντεκα χρόνια φυλακή σε 14χρονο που μαχαίρωσε καθηγητή του!...

Βρετανία: Έντεκα χρόνια φυλακή σε 14χρονο που μαχαίρωσε καθηγητή τουΔεκατετράχρονος Βρετανός καταδικάσθηκε σε κάθειρξη 11 ετών επειδή μαχαίρωσε καθηγητή του, καθυβρίζοντάς τον με ρατσιστικές βρισιές, ενώ στη συνέχεια καυχήθηκε για τις πράξεις του στο Facebook. Ο Βίνσεντ Γιουζόμα, 50 ετών, μαχαιρώθηκε στο στομάχι με κουζινομάχαιρο τον Ιούνιο στο εκπαιδευτικό ίδρυμα Kings Academy του Μπράντφορντ από τον μαθητή, ο οποίος έγινε έξαλλος εξαιτίας διένεξης σχετικά με τη χρήση του κινητού τηλεφώνου του. Πριν διαφύγει, ο δράστης αποκάλεσε τον εκπαιδευτικό «μπάσταρδο» και «νέγρο». Είκοσι λεπτά αργότερα, ανήρτησε μήνυμα στο Facebook στο οποίο καυχιόταν ότι «φύτεψε τη λάμα κατ' ευθείαν στην κοιλιά του». Συγκέντρωσε 69 "likes". Στη διάρκεια της δίκης, ο εισαγγελέας αφηγήθηκε ότι ο μαθητής είχε επιδείξει αμέσως εχθρότητα έναντι του Γιουζόμα.
«Δεν ήταν ιδιαίτερα εχθρικός απέναντι στους άλλους καθηγητές. Όμως ο κ. Γιουζόμα ήταν μαύρος», υπογράμμισε ο Τζόναθαν Σαρπ. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο κατηγορούμενος είχε πει την προηγουμένη σε φίλο ότι ήθελε να μαχαιρώσει έναν καθηγητή και ανέφερε το ίδιο σε άλλους μαθητές την ημέρα της επίθεσης. Ο έφηβος δήλωσε ένοχος για βιαιοπραγία, αλλά αρνήθηκε την κατηγορία της απόπειρας φόνου.
 Τη στιγμή της επίθεσης ήταν «πολύ οργισμένος και κατακόκκινος», ενώ μουρμούριζε τις λέξεις «μπάσταρδος» και «νέγρος», πρόσθεσε ο εισαγγελέας. Όσο για τον εκπαιδευτικό, υπέστη σοβαρά σωματικά και ψυχολογικά τραύματα και χρειάσθηκε να αναστείλει τη σταδιοδρομία του, καθώς δεν γνωρίζει ούτε πότε ούτε αν θα αισθανθεί ικανός να επιστρέψει στη διδασκαλία. Στην έξοδο από το δικαστήριο, ο κ. Γιουζόμα δήλωσε ότι ως χριστιανός, έχει συγχωρήσει αυτό το αγόρι που προκάλεσε στην οικογένειά του και τον ίδιο τραύματα και πόνο. Ο δικαστής Ντάραμ Χολ, κατά την ανάγνωση της ετυμηγορίας δήλωσε ότι ο έφηβος «δεν ανεχόταν να του αντιλέγει κανείς» και πως «ήταν εκτός ελέγχου». Διευκρίνισε ότι θα μπορέσει να ζητήσει την απελευθέρωσή του υπό όρους έπειτα από έξι χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου