Πέμπτη 25 Ιουνίου 2015

ΖΩΗ & ΣΤΥΛ. Διακοπές: Και τώρα μαζί ή χώρια;

Διακοπές: Και τώρα μαζί ή χώρια;Πριν σας πιάσει πανικός στην ιδέα και μόνο να είστε χώρια από το σύντροφο σας για λίγες ημέρες, σκεφτείτε ότι μόνο δύο που είναι καλά ο καθένας ξεχωριστά μπορούν να είναι και καλά μαζί. Αν θελήσει ο σύντροφος σας να φύγει μερικές ημέρες με τους φίλους του, δεν μπορείτε να του το αρνηθείτε. Αποφύγετε να κάνετε σκηνές ζήλιας, ή να τον παίρνετε συνέχεια τηλέφωνο και να τον ρωτάτε που είναι και τι κάνει, γιατί πολύ γρήγορα με τη συμπεριφορά σας αυτή θα τον οδηγήσετε σε άλλη αγκαλιά…. Δεχτείτε την απόφαση του να ξεφύγει για λίγο με την παρέα του και αν μπορείτε και εσείς φύγετε για λίγες ημέρες με τις φίλες σας. Θα σας κάνει καλό και στους δύο γιατί θα είναι ένα ολιγοήμερο διάλειμμα αφιερωμένο στον εαυτό του ο καθένας. Και τελικά ξεχωριστές διακοπές δεν σημαίνουν απαραίτητα και απιστία.
 Έχουμε τονίσει σε πολλά άρθρα την αναγκαιότητα της εμπιστοσύνης για μια υγιή ερωτική σχέση. Διεκδίκηση της προσωπικής αυτονομίας μέσω των διακοπών δεν σημαίνει αλλαγή ερωτικού συντρόφου αλλά αποχή από την ερωτική δραστηριότητα γενικά προς όφελος άλλων ατομικών αναγκών. Σε αντίθετη περίπτωση, η απιστία πιθανά να συνέβαινε τελικά έτσι κι αλλιώς και η ερωτική σχέση να είχε ήδη λήξει… Αν τελικά κανονίσετε να πάτε μαζί διακοπές, τότε αν είναι και η πρώτη σας φορά θα πρέπει να είστε προσεκτικές. Οι κοινές διακοπές αποτελούν ζώνη αυξημένου κινδύνου γιατί βγαίνεις από τη ρουτίνα. Μπορεί να ενισχυθεί το συναισθηματικό δέσιμο και να ανανεωθεί η σεξουαλική δραστηριότητα.
 Επίσης, είναι πάντα πιθανό όταν οι άνθρωποι χαλαρώνουν κάπως, να πέφτουν οι άμυνες και να αφήνονται ελεύθεροι να εκφρασθούν πιο ανοικτά. Κάτι τέτοιο, μπορεί να αναπτερώσει το ενδιαφέρον του ενός για τον άλλον και να εμβαθύνει την μεταξύ τους επικοινωνία. Εν ολίγοις, η απομάκρυνση από την καθημερινότητα και τις έγνοιες, μπορεί να είναι αρκετή για να έρθει το ζευγάρι πιο κοντά και να απολαύσουν μαζί την θερινή εξόρμηση. Από την άλλη η ρουτίνα οδηγεί τη σχέση να λειτουργεί στον αυτόματο πιλότο και στις διακοπές που είστε πιο χαλαροί, ίσως βγουν στην επιφάνεια προβλήματα που τα προσπερνούσατε και τα αφήνατε να διαιωνίζονται…. Πολλοί πιστεύουν ότι οι διακοπές θα έρθουν και θα εξαφανίσουν ως δια μαγείας τα προβλήματα που υπάρχουν σε μια σχέση.
Αυτό είναι λάθος, γιατί συνήθως συμβαίνει το αντίθετο. Αποφύγετε τους καβγάδες, γιατί οι διακοπές είναι για να χαλαρώσετε, να ξεκουραστείτε και να δημιουργήσετε νέες κοινές αναμνήσεις και εμπειρίες. Δοκιμάστε να κάνετε πράγματα μαζί, γιατί δεν είναι σωστό όλη την ώρα εσείς να κάθεστε στην ξαπλώστρα και ο άλλος να έχει πάει για ψάρεμα. Κάντε πράγματα μαζί. Πηγαίνετε βόλτα να δείτε μαζί τα αξιοθέατα, δοκιμάστε να κάνετε ένα θαλάσσιο σπορ ή επισκεφθείτε ένα μουσείο ή ότι ευχαριστεί και τους δυο σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου