• 1 κρεμμύδι
• λίγα μανιτάρια
• μαϊντανό
• ρίγανη
• αλάτι - πιπέρι ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
1. Βράζουμε τις πατάτες, αφού τις πλύνουμε καλά, με τη φλούδα εώς ότου μαλακώσουν. Τις σουρώνουμε και τις πολτοποιούμε προσθέτοντας ελάχιστο αλάτι και 1-2 κ.σ. νερό από την κατσαρόλα όπου βράσαμε τις πατάτες.
2. Στο μεταξύ, σωτάρουμε τα μανιτάρια και το κρεμμύδι.
3. Προσθέτουμε στον πουρέ το κρεμμύδι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ρίγανη και ψιλοκομμένο μαϊντανό και ανακατεύουμε το μείγμα.
4. Αλείφουμε με λίγο λάδι ένα μέτριο πυρέξ και βάζουμε το ένα φύλλο κάτω και προσθέτουμε τη γέμιση.
5. Σκορπίζουμε διάσπαρτα τα μανιτάριακαι στο τέλος πασπαλίζουμε με τυρί (αν θέλετε) και σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο.
6. Χαράσουμε την πίτα σε κομμάτια και αλείφουμε την επιφάνεια με ένα χτυπημένο αυγό.
7. Στο τέλος πασπαλίζουμε με λίγο σουσάμι. 8. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στο αερόθερμο στους 180οC για περίπου 40 λεπτά μέχρι να ψηθεί η σφολιάτα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου