Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2014

ΕΚΤΑΚΤΟ!!!....ΠΡΟΣΟΧΗ! Ψαρεύουν πιστωτικές κάρτες με δέλεαρ την επιστροφή φόρου!!!!.......

Μην πιστεύετε ότι έχετε επιστροφή φόρου ακόμα κι΄αν λάβετε e-mail από το υπουργείο Οικονομικών. Αγνοείστε το γιατί αν επιχειρήσετε να δείτε περισσότερες λεπτομέρειες τότε μπορεί να σας υποκλέψουν τα στοιχεία πιστωτικής κάρτας.
 Το πλαστό μήνυμα που κυκλοφορεί από mailbox σε mailbox αυτές τις ημέρες φαίνεται πως αποστέλλεται από το υπ. Οικονομικών και έχει θέμα «Επιστροφή Φόρου», ενώ σε αυτό αναγράφεται και το ποσό της επιστροφής. Το μήνυμα φαίνεται να αποστέλλεται από το “Tax Refund” και στο σώμα του αναφέρεται ότι ο παραλήπτης έχει επιστροφή φόρου από το Υπουργείο Οικονομικών, ενώ παραπέμπει σε αδιόρατο δικτυακό τόπο «για να λάβετε την επιστροφή φόρου σας», αναφέροντας συγκεκριμένα το ποσό των 452,30 ευρώ στο θέμα του e-mail. Κάνοντας κλικ πάνω στο κείμενο της παραπομπής ο χρήστης οδηγείται σε πλαστό δικτυακό τόπο που μοιάζει με αυτόν της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων.
 Εκεί αναφέρεται με κόκκινα γράμματα αλλά σε ελληνικά που παραπέμπουν σε …αγράμματο ότι «ο χρήστης θα επιστρέψει το καταβληθέν ποσό», και επιβεβαιώνοντας στοιχεία πιστωτικής κάρτας, συμπληρώνοντας ακόμα και τον τριψήφιο κωδικό ασφαλείας, «τα χρήματα θα πιστωθούν» στον λογαριασμό του. Το «πλήκτρο» γράφει «Πάρτε Φόρος» και η διεύθυνση από την οποία προέρχεται δεν είναι αυτή της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων, αλλά η telas.by.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου