Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2014

ΕΚΤΑΚΤΟ!....Γιώργος Πέτσος: "ΕΦΥΓΕ" αιφνιδιαστικά ο πρώην υπουργός!!.... Βιογραφικό.

Από τι πέθανε αιφνιδιαστικά ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Πέτσος; Δείτε το βιογραφικό του Γιώργου Πέτσου. Πέθανε και έφυγε σήμερα από τη ζωή ο Γιώργος Πέτσος. Ο πρώην υφυπουργός του ΠΑΣΟΚ είχε πέσει θύμα βομβιστικής επίθεσης της τρομοκρατικής οργάνωσης 17 Νοέμβρη. Η κηδεία θα πραγματοποιηθεί αύριο στις 4 το μεσημέρι. Διαβάστε το βιογραφικό του Γιώργου Πέτσου:
 Ο Γιώργος Πέτσος γεννήθηκε το 1947. Κατάγεται από την Μακεδονία και συγκεκριμένα από την ‘Εδεσσα του Ν. Πέλλας. Είναι γόνος παλαιάς Μακεδονικής οικογένειας, Μακεδονομάχων και πολιτικών. Παντρεμένος με την Ντενίζ Γκιουστόζι, είναι πατέρας ενός παιδιού ηλικίας 37 ετών, του Βαγγέλη. Σπούδασε εργαζόμενος, πρώτα στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και μετά στη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
 Κατά την διάρκεια των μεταπτυχιακών σπουδών του, ο Γιώργος Πέτσος ειδικεύτηκε στα Δημόσια Οικονομικά, στην οργάνωση των επιχειρήσεων και στο φορολογικό δίκαιο, έτυχε δε υποτροφίας στο μάθημα της Εγκληματολογίας. Στη διάρκεια της δικτατορίας πέρασε στην παρανομία, συνελήφθη και το Μάιο του 1968 φυλακίστηκε. Το Μάρτη του 1985 ο Γιώργος Πέτσος συμμετείχε στην συσταθείσα κοινοβουλευτική επιτροπή αναθεωρήσεως του Ελληνικού Συντάγματος. Τον Οκτώβρη του 1981 ορκίστηκε υφυπουργός Εθνικής Άμυνας,
 αρμόδιος για τα θέματα της πολεμικής βιομηχανίας, αξίωμα το οποίο διατήρησε μέχρι τον Ιούνιο του 1982. Από τον Ιούλιο του 1982 μέχρι τον Απρίλιο του 1985, ο Γιώργος Πέτσος υπήρξε ανεξάρτητος Βουλευτής. Τον Απρίλιο του 1985 επανεντάχθηκε στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ. Υπήρξε πολιτικός προϊστάμενος ως υπουργός και υφυπουργός σε πέντε (5) συνολικά υπουργεία. Συγκεκριμένα, Υφ/ργός Εθνικής Άμυνας 1981 – 1982, τον Φεβρουάριο του 1987 ορκίστηκε Υφυπουργός Βιομηχανίας Ενέργειας και Τεχνολογίας, τον Οκτώβριο του ιδίου έτους Υπουργός αναπληρωτής Οικονομικών, τον Ιούνιο του 1988 Υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών, τον δε Νοέμβρη του ιδίου έτους Υπουργός Δημόσιας Τάξης, αξίωμα το οποίο διατήρησε μέχρι το Μάρτη του 1989.
 Διετέλεσε Πρόεδρος των Υπουργών Μεταφορών και Δημόσιας Τάξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης το δεύτερο εξάμηνο του έτους 1988, όταν την προεδρία της Ένωσης είχε η Ελλάδα. Στα πλαίσια της πολιτικής του δράσης ένα γεγονός σημάδεψε την πολιτική και προσωπική του ζωή. Η βομβιστική ενέργεια της τρομοκρατικής οργάνωσης “17 Νοέμβρη” της οποίας ο Γιώργος Πέτσος έπεσε θύμα και τραυματίστηκε στις 8 Μάιου 1989, διασωθείς ως εκ θαύματος, και η παραπομπή του στο Ειδικό Δικαστήριο το καλοκαίρι του 1989.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου