Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2014

ΕΛΛΑΔΑ. ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΥΠΟΜΟΝΗΣ!!! «ΟΧΙ» στα διόδια έξω από τα σπίτια μας!!

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το θέμα των πλευρικών διοδίων στη Νέα Εθνική Οδό Αθηνών - Λαμίας θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 21 Δεκεμβρίου και ώρα 12.00 το μεσημέρι στον κόμβο Βαρυμπόμπης.
 Τρεις Δήμοι (Κηφισιά, Διόνυσος, Ωρωπός) και η Περιφέρεια Αττικής ενώνουν τις φωνές τους, αντιδρώντας στην επιβολή διοδίων εντός του νομού Αττικής. Αναλυτικά η ανακοίνωση: «Τα Δημοτικά Συμβούλια Ωρωπού, Διονύσου και Κηφισιάς και η Περιφέρεια Αττικής αντιτίθενται στο καθεστώς επιβολής διοδίων στον εθνικό οδικό άξονα εντός Αττικής. ΩΣ ΕΔΩ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ!!!
 Οι κάτοικοι και οι εργαζόμενοι της βορειοανατολικής Αττικής δεν αντέχουν άλλο την παράλογη πραγματικότητα που βιώνουν καθημερινά στις μετακινήσεις τους. Η κυκλοφορία μέσω της εθνικής οδού είναι η μόνη ασφαλής επιλογή, ωστόσο -λόγω του υψηλού κόστους των διοδίων- καθίσταται απολύτως απαγορευτική για όλους τους πολίτες. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την κυκλοφορία μέσω των ημιτελών και επικίνδυνων παράδρομων, που σημαίνει καθημερινή υπερβολική ταλαιπωρία και έκθεση σε κίνδυνο των ανθρώπων που αναγκάζονται να τους χρησιμοποιούν. »Την ίδια ώρα συνεχίζονται οι σχεδιασμοί για νέους σταθμούς διοδίων στο κόμβο της Βαρυμπόμπης και του Αγίου Στεφάνου χωρίς να λαμβάνεται υπ' όψιν η σημαντικότατη αύξηση στην τοπική κυκλοφορία. Η κυκλοφορία μέσω των παράδρομων, που παρουσιάζεται ως εναλλακτική δεν αποτελεί λύση καθώς: Δεν ανταποκρίνονται στις στοιχειώδεις απαιτήσεις ασφαλείας Δεν είναι δυνατή η εξυπηρέτηση του αυξανόμενου κυκλοφοριακού φόρτου Δεν λαμβάνονται υπ' όψιν οι σαφέστατες επιπτώσεις στο περιβάλλον και την ποιότητα ζωής των κατοίκων
 Είναι πρακτικά αδύνατη η κατασκευή νέου ή η ουσιαστική βελτίωση του υπάρχοντος ημιτελούς δικτύου παράδρομων ώστε να εξυπηρετούνται με επάρκεια οι κυκλοφοριακές απαιτήσεις. ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΓΑΘΟ ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ »Ωστόσο οι ληστρικές συμβάσεις παραχώρησης επιτρέπουν στις εταιρίες να τοποθετούν διόδια μετωπικά και πλευρικά όπου θέλουν δυσχεραίνοντας τις μετακινήσεις και καταστρέφοντας το περιβάλλον, καθώς και να αυξάνουν τις τιμές αδιαφορώντας για τη δυσβάσταχτη οικονομική επιβάρυνση των πολιτών, σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία. »Οι συμβάσεις παραχώρησης αγνοούν:
 Την κυκλοφοριακή ασφυξία που θα προκληθεί στους άξονες Κηφισιάς, Θησέως, Μαραθώνος, Χελμού, Κρυονερίου, Τατοΐου και Χαριλάου Τρικούπη αλλά και τη σημαντική αύξηση της κυκλοφορίας σε δευτερεύοντες οδούς με όλα τα επακόλουθα αρνητικά αποτελέσματα Τις δυσμενείς επιπτώσεις στο περιβάλλον Τη ζημιά από την υπέρμετρη κατανάλωση καυσίμου και από την καταπόνηση των κινητήρων των οχημάτων που θα κινούνται εκτός εθνικής οδού Τον αποκλεισμό και τον οικονομικό στραγγαλισμό περιοχών που αποτελούν μόνιμηκατοικία αλλά και τόπο εργασίας εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων
Την οικονομική επιβάρυνση των πολιτών, που θα αναγκάζονται να χρησιμοποιούν την εθνική οδό πληρώνοντας διόδια. ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΝ ΑΛΛΟ. ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΣΥΝΕΧΩΣ ΕΠΙΒΑΡΥΝΕΤΑΙ. ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΩΝ ΜΕΤΩΠΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΛΕΥΡΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ. Η ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΝΕΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ. ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ ΛΥΣΗ! »Αναλάβαμε την πρωτοβουλία για τη δημιουργία μιας Παναττικής Συντονιστικής Επιτροπής αγώνα, για να φύγουν τα διόδια, μετωπικά και πλευρικά, και να μην εγκατασταθούν νέοι σταθμοί. Καλούμε τα πολιτικά κόμματα, Δήμους, φορείς, κινήσεις, σωματεία, επαγγελματίες, μεταφορείς, πολίτες να συστρατευτούν μαζί μας. Απαιτούμε να σταματήσουν όλες οι ποινικές και οικονομικές διώξεις που έχουν ασκηθεί εναντίον πολιτών που συμμετέχουν στα κινήματα ενάντια στα διόδια. Διεκδικούμε το αυτονόητο: ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΜΑΣ »Στον αγώνα αυτό, σας χρειαζόμαστε όλους δίπλα μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου