Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2014

ΕΛΛΑΔΑ. ΕΚΤΑΚΤΟ - Τρομοκράτες γάζωσαν με καλάσνικοφ την πρεσβεία του Ισραήλ!

Συναγερμός! - Τρομοκράτες γάζωσαν με καλάσνικοφ την πρεσβεία του Ισραήλ!- Η τρομοκρατική επίθεση έγινε λίγο μετά τις 3 τα ξημερώματα
 - Άγνωστοι, από τον πλαινό δρόμο άρχισαν να πυροβολούν εναντίον της πρεσβείας του Ισραήλ
 - Στο σημείο έχουν βρεθεί μέχρι στιγμής 15 κάλυκες από καλάσνικοφ
 - Στο πόδι αστυνομία και αντιτρομοκρατική
 - Συγκεχυμένες οι πρώτες πληροφορίες: μηχανή με δυο επιβαίνοντες γάζωσε την πρεσβεία, συνοδεύονταν από ομάδα υποστήριξης δυο ατόμων
 - Η πρεσβεία του Ισραήλ είναι ένα από τα καλύτερα φυλασσόμενα κτίρια της Αθήνας - Κλειστός ο κόμβος μπροστά στην πρεσβεία
 – Ανοιχτή η άνοδος και η κάθοδος της Κηφισίας - Κλειστοί και οι δρόμοι στο πίσω μέρος της Πρεσβείας του Ισραήλ
 - ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ -
 Δεκαπέντε κάλυκες έχει βρεί μέχρι στιγμής η αντιτρομοκρατική γύρω και μέσα από το κτίριο της πρεσβείας του Ισραήλ που σήμερα στις 03.15 τα ξημερώματα δέχθηκε καταιγισμό πυροβολισμών από αγνώστους οι οποίοι επέβαιναν σε δυο μηχανές. Σύμφωνα με τηλεφωνήματα που δέχθηκε η αστυνομία από την πρεσβεία αλλά και από κατοίκους της περιοχής στο Ψυχικό, ακούστηκαν πολλοί πυροβολισμοί. Σύμφωνα πάντα με την αστυνομία, άγνωστοι, πέρασαν από το πλάι της πρεσβείας στην οδό Σώκου με δυο μηχανές και άρχισαν να πυροβολούν εναντίον του κτιρίου με καλάσνικοφ. Από τους πυροβολισμούς, προκλήθηκαν υλικές ζημιές στο κτίριο της πρεσβείας σε τοίχους και τζάμια. Οι δράστες της επίθεσης εξαφανίστηκαν πιθανότατα προς τον περιφερειακό του Γαλατσίου. Οι πρώτες πληροφορίες είναι συγκεχυμένες.
 Κάποιοι μιλούν για αυτοκίνητο που πέρασε και γάζωσε το κτίριο της πρεσβείας, ενώ υπάρχουν και άλλες πληροφορίες για μια μηχανή στην οποία επέβαιναν δυο άτομα και η οποία συνοδεύονταν από άλλη μια, που είχε αναλάβει το ρόλο της υποστήριξης, επίσης με δυο επιβαίνοντες. Προς την πρεσβεία φέρεται να πυροβόλησε ο συνοδηγός της πρώτης μηχανής. Η Αντιτρομοκρατική βάζει στο μικροσκόπιο τα video από τις κάμερες ασφαλείας που βρίσκονται στην περιοχή. Οι αστυνομικοί που έσπευσαν στην περιοχή την οποία και έχουν αποκλείσει, βρήκαν 15 κάλυκες από καλάσνικοφ. Η επίθεση είναι παρόμοια με εκείνη στο σπίτι του Γερμανού πρέσβη που είχε γίνει τον Δεκέμβριο του 2013. Εκεί που εστιάζουν ήδη οι αστυνομικοί είναι στις κάμερες ασφαλείας της πρεσβείας αλλά και των γύρω κτιρίων.
 Μην ξεχνάμε πως το κτίριο της πρεσβείας του Ισραήλ είναι από τα καλύτερα φυλασσόμενα κτίρια στην Αθήνα. Επιβεβαιώνονται οι φόβοι της Αντιτρομοκρατικής; Μόλις χθες το newsit δημοσίευσε νέες πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες είχε σημάνει συναγερμός στην Αντιτρομοκρατική καθώς, μετά την βόμβα στο Χαλάνδρι οι αξιωματικοί είδαν πολλές ομοιότητες του μηχανισμού που δεν εξερράγη με παλαιότερες βομβιστικές ενέργειες και μάλιστα την δεκαετία του 1990, όταν η “17.Ν”, και ο “ΕΛΑ” ήταν ενεργές ένοπλες ομάδες.
 Στα μέσα της συγκεκριμένης δεκαετίας από τις “στάχτες” του “ΕΛΑ” που ήδη είχε αναστείλει τη δράση του φαίνεται να είχε ξεπεταχτεί μια νέα τότε ομάδα οι “Επαναστατικοί Πυρήνες”, οι οποίοι είχαν στο ενεργητικό τους και μια δολοφονία γυναίκας σε ξενοδοχείο στην Λ. Συγγρού, όπου είχαν τοποθετήσει βόμβα. Μάλιστα η συγκεκριμένη οργάνωση εξαφανίστηκε στην κυριολεξία εν μια νυκτί το καλοκαίρι του 2002 όταν η Αντιτρομοκρατική είχε ξεκινήσει τις μεγάλες επιχειρήσεις εξαρθρώσεις της “17.Ν” και του “ΕΛΑ”.
 Ο μηχανισμός λοιπόν που βρέθηκε άθιχτος προχθές στο Χαλάνδρι, έχει πάρα πολλές ομοιότητες με τις βόμβες που τοποθετούσε εκείνη την εποχή η οργάνωση “Επαναστατικοί Πυρήνες”, καθώς τόσο η συνδεσμολογία όσο και το ρολόι που χρησιμοποίησε ο κατασκευαστής του μηχανισμού, δείχνει αν μη τι άλλο, άλλες εποχές. Έπειτα από αυτή την διαπίστωση οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής εξετάζουν με ενδιαφέρον το ενδεχόμενο, ο κατασκευαστής του μηχανισμού που τοποθετήθηκε στο τραπεζικό υποκατάστημα στο Χαλάνδρι να ...έρχεται από τα παλιά και μάλιστα να είναι το ίδιο πρόσωπο που κατασκεύαζε τις βόμβες των “Επαναστατικών Πυρήνων”.
 Το κενό που δημιουργήθηκε στον “Επαναστατικό Αγώνα”, έπειτα από την σύλληψη Μαζιώτη και Σταμπούλου, φαίνεται πως κλήθηκαν να το καλύψουν οι λεγόμενοι “παππούδες” της τρομοκρατίας, οι οποίοι όπως όλα δείχνουν, μάλλον εκπαιδεύουν τη νέα γενιά τρομοκρατών. Το ενδεχόμενο αυτό έχει προκαλέσει αυξημένη ανησυχία στους επιτελείς της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, καθώς το “κίνημα συμπαράστασης” για το Νίκο Ρωμανό είναι δυνατόν να δημιούργησε μια νέα δεξαμενή στρατολογήσης ενόπλων “ανταρτών πόλης”, σαφώς μικρότερη όμως από αυτή που δημιούργησε η “εξέγερση” του Δεκέμβρη το 2008.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου