Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2014

ΕΛΛΑΔΑ. Νέες εντυπωσιακές φωτογραφίες από το ναυάγιο των Αντικυθήρων!...

Ειδική εκδήλωση στην οποία παρουσιάστηκαν τα εντυπωσιακά ευρήματα από το ναυάγιο των Αντικυθήρων, διοργανώθηκε το Ιδρυμα «Αικατερίνη Λασκαρίδη». nauagio-antikithiron-2Ενα δόρυ αγάλματος, μία λάγυνος σε εξαιρετική κατάσταση, αλλά και ένα κομμάτι ξύλου από το πέτσωμα του βυθισμένου πλοίου μεταφέρθηκαν εκεί, με άδεια του υπουργείου Πολιτισμού, για την ενημέρωση επιστημόνων, αλλά και του κοινού, για τα αποτελέσματα της ενάλιας έρευνας, αλλά και τα συμπεράσματα που προέκυψαν από αυτή.
 To πρόγραμμα «Επιστροφή στα Αντικύθηρα» υλοποιήθηκε τον Σεπτέμβριο και Οκτώβριο 2014 από διεθνή ομάδα επιστημόνων υπό την διεύθυνση του Ωκεανογραφικού Ινστιτούτου Woods Hole του ΜΙΤ της Μασαχουσέτης, σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού με την υποστήριξη του «Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη» και άλλων σημαντικών φορέων. Το Ναυάγιο των Αντικυθήρων, το οποίο χρονολογείται περί το 60 π.Χ., είναι το πλουσιότερο ναυάγιο της αρχαιότητας που έχει μέχρι τώρα ανακαλυφθεί και εντοπίστηκε για πρώτη φορά το 1900 από Συμιακούς σφουγγαράδες.
 Από το Ναυάγιο των Αντικυθήρων ανελκύθηκαν πλήθος εντυπωσιακών ευρημάτων, μεταξύ των οποίων και ο περίφημος Μηχανισμός των Αντικυθήρων, η παλαιότερη μορφή υπολογιστή που γνωρίζουμε. Οι θησαυροί αυτοί έστρεψαν το παγκόσμιο ενδιαφέρον στα Αντικύθηρα, πυροδοτώντας μεγάλες προσδοκίες για νέες εντυπωσιακές ανακαλύψεις στον χώρο του ναυαγίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου