Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2014

ΕΝΑΣ ΣΕΦ ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ. Γιορτινο τραπεζι με...Ψητό κατσαρόλας με σάλτσα balsamico και λαχανικά

potchris (5)Συστατικά
 650gr. Μοσχάρι κομμάτι για κατσαρόλα 1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο ¼ του φλιτζανιού balsamico 2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα πικάντικη ή ότι προτιμάμε Αλατοπίπερο 1 ½ λίτρο ζωμός 6-8 πατάτες μέτριες, καθαρισμένες ολόκληρες 5-6 καρότα, καθαρισμένα ολόκληρα 1 κουταλιά του γλυκού θυμάρι ξερό Οδηγίες
 Βήμα 1 Ζεσταίνουμε το μισό λάδι και ρίχνουμε το κρέας, αφού το αλατοπιπερώσουμε καλά. Αφήνουμε να πάρει χρώμα και το βγάζουμε σε ένα πιάτο.
 Βήμα 2 Συμπληρώνουμε στο σκεύος το υπόλοιπο λάδι και σοτάρουμε καλά το κρεμμύδι, να γυαλίσει, για 5 λεπτά. Ρίχνουμε το balsamico και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά ακόμα.
 Βήμα 3 Προσθέτουμε την μουστάρδα, το θυμάρι και λίγο αλατοπίπερο και ανακατεύουμε. Ακουμπάμε πάλι το κρέας στο σκεύος και ρίχνουμε το ζωμό. Κλείνουμε το καπάκι και μαγειρεύουμε για 2 ώρες.
 Βήμα 4 Προσθέτουμε κατόπιν τριγύρω από το κρέας τα καρότα και τις πατάτες και ελέγχουμε αν χρειάζεται επιπλέον υγρά. Μαγειρεύουμε με κλειστό καπάκι για άλλα 40-45 λεπτά και κλείνουμε τη φωτιά.
 Σερβίρουμε το κρέας ζεστό με τα λαχανικά και σάλτσα από το σκεύος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου