Συστατικά
650gr. Μοσχάρι κομμάτι για κατσαρόλα 1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο ¼ του φλιτζανιού balsamico 2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα πικάντικη ή ότι προτιμάμε Αλατοπίπερο 1 ½ λίτρο ζωμός 6-8 πατάτες μέτριες, καθαρισμένες ολόκληρες 5-6 καρότα, καθαρισμένα ολόκληρα 1 κουταλιά του γλυκού θυμάρι ξερό Οδηγίες
Βήμα 1 Ζεσταίνουμε το μισό λάδι και ρίχνουμε το κρέας, αφού το αλατοπιπερώσουμε καλά. Αφήνουμε να πάρει χρώμα και το βγάζουμε σε ένα πιάτο.
Βήμα 2 Συμπληρώνουμε στο σκεύος το υπόλοιπο λάδι και σοτάρουμε καλά το κρεμμύδι, να γυαλίσει, για 5 λεπτά. Ρίχνουμε το balsamico και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά ακόμα.
Βήμα 3 Προσθέτουμε την μουστάρδα, το θυμάρι και λίγο αλατοπίπερο και ανακατεύουμε. Ακουμπάμε πάλι το κρέας στο σκεύος και ρίχνουμε το ζωμό. Κλείνουμε το καπάκι και μαγειρεύουμε για 2 ώρες.
Βήμα 4 Προσθέτουμε κατόπιν τριγύρω από το κρέας τα καρότα και τις πατάτες και ελέγχουμε αν χρειάζεται επιπλέον υγρά. Μαγειρεύουμε με κλειστό καπάκι για άλλα 40-45 λεπτά και κλείνουμε τη φωτιά.
Σερβίρουμε το κρέας ζεστό με τα λαχανικά και σάλτσα από το σκεύος.
650gr. Μοσχάρι κομμάτι για κατσαρόλα 1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο ¼ του φλιτζανιού balsamico 2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα πικάντικη ή ότι προτιμάμε Αλατοπίπερο 1 ½ λίτρο ζωμός 6-8 πατάτες μέτριες, καθαρισμένες ολόκληρες 5-6 καρότα, καθαρισμένα ολόκληρα 1 κουταλιά του γλυκού θυμάρι ξερό Οδηγίες
Βήμα 1 Ζεσταίνουμε το μισό λάδι και ρίχνουμε το κρέας, αφού το αλατοπιπερώσουμε καλά. Αφήνουμε να πάρει χρώμα και το βγάζουμε σε ένα πιάτο.
Βήμα 2 Συμπληρώνουμε στο σκεύος το υπόλοιπο λάδι και σοτάρουμε καλά το κρεμμύδι, να γυαλίσει, για 5 λεπτά. Ρίχνουμε το balsamico και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά ακόμα.
Βήμα 3 Προσθέτουμε την μουστάρδα, το θυμάρι και λίγο αλατοπίπερο και ανακατεύουμε. Ακουμπάμε πάλι το κρέας στο σκεύος και ρίχνουμε το ζωμό. Κλείνουμε το καπάκι και μαγειρεύουμε για 2 ώρες.
Βήμα 4 Προσθέτουμε κατόπιν τριγύρω από το κρέας τα καρότα και τις πατάτες και ελέγχουμε αν χρειάζεται επιπλέον υγρά. Μαγειρεύουμε με κλειστό καπάκι για άλλα 40-45 λεπτά και κλείνουμε τη φωτιά.
Σερβίρουμε το κρέας ζεστό με τα λαχανικά και σάλτσα από το σκεύος.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου