Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2014

ΠΟΛΙΤΙΚΗ. Θετικό απέναντι στη Μέρκελ το 72% των Γάλλων!...

Θετικό απέναντι στη Μέρκελ το 72% των ΓάλλωνΣχεδόν τα τρία τέταρτα των Γάλλων (72%) έχουν θετική άποψη για τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Ifop που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Journal du dimanche. Η Μέρκελ, που επανεξελέγη θριαμβευτικά στην ηγεσία της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU), συγκεντρώνει μόλις το 28% των αρνητικών απόψεων, βάσει της δημοσκόπησης αυτής.
 Αν και την προηγούμενη εβδομάδα η Γερμανίδα καγκελάριος χαρακτήρισε ανεπαρκείς τις μεταρρυθμίσεις στις οποίες έχει δεσμευθεί να προχωρήσει η Γαλλία στον τομέα της οικονομίας, προκαλώντας την αντίδραση των Γάλλων πολιτικών, η δημοτικότητά της μεταξύ των πολιτών δεν περιορίζεται στους υποστηρικτές ενός κόμματος.
 Οι ψηφοφόροι της δεξιάς έχουν σε ποσοστό 95% θετική γνώμη για τη Μέρκελ, ενώ το ποσοστό επιδοκιμασίας της Γερμανίδας καγκελαρίου φτάνει το 64% μεταξύ των υποστηρικτών της αριστεράς και το 68% μεταξύ των υποστηρικτών του Εθνικού Μετώπου. Μεγάλη πλειονότητα των ερωτηθέντων (73%) εκτιμά ότι είναι «λυπηρό το γεγονός ότι Γάλλοι πολιτικοί επικρίνουν με έντονο τρόπο τη Γερμανία, με δεδομένη τη γαλλογερμανική σχέση. Επίσης, για το 64% των ερωτηθέντων, η Γαλλία θα έπρεπε «να εμπνευστεί από τις μεταρρυθμίσεις που εφαρμόστηκαν στη Γερμανία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου