Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2014

ΚΟΙΝΩΝΙΑ. Αναβλήθηκε η δίκη του Αιγύπτιου που βασανίστηκε στη Σαλαμίνα!....

Αναβλήθηκε για τις 10 Μαρτίου 2015, από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πειραιά, η δίκη της υπόθεσης του Αιγύπτιου εργάτη που είχε καταγγείλει, στη Σαλαμίνα το καλοκαίρι του 2012, βασανιστήρια και κακοποίηση από τον εργοδότη και τον γιο του. Η υπόθεση πήρε αναβολή για τέταρτη φορά, λόγω μη προσέλευσης, για προσωπικό πρόβλημα, του αρμόδιου μεταφραστή που είχε ορίσει το δικαστήριο. Οι κατηγορίες είναι αρπαγή, ληστεία, απρόκλητη σωματική βλάβη και προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας και αφορούν τον έλληνας ιδιοκτήτη του φούρνου που απασχολούσε τον Αιγύπτιο, το γιο του ιδιοκτήτη, έναν Αλβανό υπήκοο και ένα φιλικό πρόσωπο της οικογένειας των ιδιοκτητών.
 Κάτοικοι στα Αμπελάκια Σαλαμίνας το καλοκαίρι του 2012 βρήκαν αλυσοδεμένο σ' ένα δέντρο, στον δρόμο, τον Ουαλίντ Ταλέμπ με φανερά τα σημάδια της κακοποίησης. Όπως είπε στις αρχές το θύμα, ο εργοδότης του και ο γιος του τον κράτησαν μέσα σε μία αποθήκη τον κακοποίησαν μαζί με τους φίλους του και του άρπαξαν περισσότερα από 12.000 ευρώ, που ήταν οικονομίες πολλών συμπατριωτών του, οι οποίοι εργάζονταν στη Σαλαμίνα. Εκεί έμεινε επί δύο 24ωρα χωρίς νερό και φαγητό. «Με είχαν δέσει με αλυσίδα και λουκέτο στον λαιμό και με έναν ένα χαλκά αλόγου. Με χτυπούσαν με κλωτσιές και γκλομπ και απειλούσαν ότι θα με βιάσουν.
Τότε εγώ, έπεσα στα πόδια τους και τους ζήτησαν να μην το κάνουν» όπως είχε περιγράψει ο Ουαλίντ. Οι κατηγορούμενοι υποστήριξαν ότι ο Αιγύπτιος εργάτης, τους είχε κλέψει από το ταμείο 150 ευρώ. Η κατάσταση της υγείας του Αιγύπτιου, είναι, σύμφωνα με τον ίδιο, επιβαρυμένη από τον βασανισμό και κινδυνεύει να χάσει την όραση από το αριστερό του μάτι. Μιλώντας σήμερα στους δημοσιογράφους έξω από τα δικαστήρια Πειραιά, είπε ότι φοβάται να μείνει στην Ελλάδα παρά το γεγονός ότι έχει εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου