Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2014

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. ΟΠΑΠ: Πουλάει το Silchester, buy και τιμή- στόχο τα 12,3€ δίνει η Τσέχικη Wood...

ΟΠΑΠ: Πουλάει το Silchester, buy και τιμή- στόχο τα 12,3€ δίνει η Τσέχικη WoodΤη στιγμή που το fund Silchester International Investors LLP μειώνει τη συμμετοχή του στον ΟΠΑΠ κάτω από το 5%, η τσέχικη χρηματιστηριακή Wood & Company Financial Services που εξειδικεύεται στην αναδυόμενες ευρωπαϊκέ
ς αγορές ξεκινά κάλυψη για τη μετοχή του ΟΠΑΠ με σύσταση buy και τιμή στόχο τα 12,3 ευρώ.
Η χρηματοοικονομική εταιρεία αναφέρει ότι ύστερα από πέντε χρόνια πτώσης, η ελληνική αγορά τυχερών παιχνιδιών (ο ΟΠΑΠ διαθέτει το 70% στη συγκεκριμένη αγορά) βρίσκεται σε σημείο καμπής λόγω της μακροοικονομικής σταθεροποίησης και της εισαγωγής νέων τμημάτων το 2014 (κυρίως τα video lottery terminals (VLTs)). Σύμφωνα με τους αναλυτές, οι δυνατότητες των νέων αυτών τυχερών παιχνιδιών του ΟΠΑΠ, η κυκλοφορία των οποίων θα ολοκληρωθεί το 2016 δεν είναι πλήρως αποτιμημένες.
 Η Wood θεωρεί τον ΟΠΑΠ ελκυστική μετοχή, λόγω της υψηλής μεσοπρόθεσμης ανάπτυξης του, της εν δυνάμει βελτίωσης του μερίσματος και του ισχυρού ισολογισμού του, στοιχεία που μπορούν να αποφέρουν υψηλότερες αποδόσεις στους μετόχους στο μέλλον. Ο μεικτός τζίρος των παιγνίων εκτιμάται στα 1,2 δισ. ευρώ για το 2013. Η χρηματοοικονομική αναφέρει ακόμη ότι το 2014 αναμένει από τον ΟΠΑΠ να λανσάρει τρία νέα παιχνίδια (βίντεολόττο, Ξυστό και Ιντερνετικό Στοίχημα), για τα οποία έχει αποκλειστικότητα τα επόμενα 10 με 12 χρόνια.
 Τα νέα αυτά παιχνίδια θα μπορούσαν να δημιουργήσουν μία αγορά ευκαιριών ύψους 1,5 δισ. ευρώ έως το 2017 ( μεικτός τζίρος), σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, οδηγώντας σε αύξηση 60% τη γενική αγορά παιγνίων από τα χαμηλά του 2013. Για τον ΟΠΑΠ αυτό μεταφράζεται σε 19% μεικτό τζίρο και 22% ΕΒΙΤDA για την περίοδο 2013-2017. Ο ΟΠΑΠ, που από τον Αύγουστο του 2013 ανήκει στην Εmma Delta, έχει το μονοπώλιο στο αθλητικό στοίχημα μέχρι το 2020 και στα αριθμολαχεία μέχρι το 2030.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου