Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

ΕΡΓΑΣΙΑ. Ποιες καλλιέργειες μυρίζουν.. μεγάλα κέρδη

kalliergeiaΛύση για άμεση οικονομική απόδοση προσφέρουν τέσσερα φθινοπωρινά κηπευτικά που καλλιεργούνται αυτήν την εποχή και μπορούν να αποφέρουν εισόδημα την ερχόμενη άνοιξη. Ο λόγος για τις καλλιέργειες κηπευτικών:
 το μαρούλι, το αντίδι, το καρότο και το ραπανάκι που, αν και δεν έλκουν τους περισσότερους που αναζητούν διέξοδο στον πρωτογενή τομέα, εφόσον καλλιεργηθούν αυτήν την περίοδο που διανύουμε τα κηπευτικά, οι οικονομικές τους αποδόσεις θα είναι άμεσες και διόλου ευκαταφρόνητες.
 Από τη σπορά μέχρι τη συγκομιδή των κηπευτικών δεν απέχουν παρά 2-3 μήνες, πράγμα που σημαίνει ότι το αργότερο μέχρι τις αρχές της άνοιξης οι καλλιεργητές θα μπορούν να «εξαργυρώσουν» την παραγωγή τους.
 Ελκυστικά σε οικονομικές αποδόσεις, τα τέσσερα κηπευτικά μπορούν να αναπτυχθούν σε υπαίθριες καλλιέργειες, καθώς δεν έχουν ιδιαίτερες απαιτήσεις και αντέχουν στις χαμηλές θερμοκρασίες. Μπορεί τα κηπευτικά αυτά να μην ανήκουν στη λίστα με τις πολλά υποσχόμενες εναλλακτικές καλλιέργειες και επαγγελματικές λύσεις στον αγροτοδιατροφικό τομέα, ωστόσο η σταθερή ζήτηση για νωπά λαχανικά και χόρτα στην εγχώρια αγορά αποτελεί μια πρώτης τάξης ευκαιρία για φτηνού κόστους καλλιέργειες που χρειάζονται μόλις 2-3 μήνες για να αποφέρουν έσοδα.
 1. Μαρούλι, ραπάνι, καρότο και αντίδι υπόσχονται ικανοποιητικό εισοδημα στους παραγωγούς
 2. Σε 2-3 μήνες η παραγωγή, αν καλλιεργηθούν αυτήν την εποχή
 3. Υψηλά κέρδη από την αποξήρανση φρούτων-λαχανικών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου