Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

ΚΟΣΜΟΣ. Πρώην νεοναζί και δολοφόνος θέλει να γίνει ιερέας

Σε ηλικία 30 χρονών σήμερα, ο Γερμανός Γιοχάνες Κνάιφελ δηλώνει ότι θέλει να ακολουθήσει το δρόμο του θεού και να γίνει ιερέας.
 Ποιος είναι όμως ο Κνάιφελ;
 Ο Γερμανός, υπήρξε ένθερμος οπαδός του Χίτλερ, νεοναζί και μάλιστα, το 1999, σε ηλικία 17 ετών είχε σκοτώσει έναν μεσήλικα, ξυλοκοπώντας τον μέχρι θανάτου διότι είχε διαφορετικές -από εκείνον-πολιτικές πεποιθήσεις. Δεκατρία χρόνια μετά, ο 30χρονος δηλώνει μετανοιωμένος και πιστός Χριστιανός, σε τέτοιο σημείο που θέλει να γίνει ιερέας. Μιλώντας στο γερμανικό «Der Spiegel» ο Κναίφελ αναφέρει:
 «Είμαι χαρούμενος που η ζωή μου έδωσε μια δεύτερη ευκαιρία να ενταχθώ στο κοινωνικό σύνολο». Για την μεγάλη αλλαγή στη ζωή του δηλώνει: «Παλιότερα, δεν είχα συμπόνια μέσα μου για κανέναν, αλλά πλέον μπορώ να παραδεχτώ τα λάθη μου ενώπιον του Θεού και να ζητήσω συγχώρεση για τις πράξεις μου, ώστε να σταματήσω να αισθάνομαι τύψεις»,
 To χρονικό της δολοφονίας Ο Κνάιφελ, τον Αύγουστο του 1999 εισέβαλε μαζί με έναν ομοϊδεάτη του στο σπίτι του «χίπι» Πέτερ Ντόιτσμαν,44 ετών, στην πόλη Εσέντε και άρχισαν μαζί να τον ξυλοκοπούν άγρια προκαλώντας του κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Μάλιστα, ο νεαρός τότε Κνάιφελ συνέχισε να τον κτυπά με κλωτσιές, φορώντας μπότες με σιδερένια σόλα, ακόμη κι όταν ο Ντόιτσμαν είχε πέσει αναίσθητος στο πάτωμα. Λίγες ημέρες μετά, ο 44χρονος υπέκυψε στα τραύματά του.
 Ο Κνάιφελ καταδικάστηκε σε πέντε χρόνια κάθειρξη σε σωφρονιστικό ίδρυμα για ανηλίκους και βγήκε από εκεί το 2004, έχοντας στραφεί στο Χριστιανισμό. Ο ίδιος πλέον, είναι μεταπτυχιακός φοιτητής, στον τομέα της Θεολογίας και δίνει διαλέξεις μιλώντας για τα δεινά του νεοναζισμού και της ακροδεξιάς. Ζει στην πόλη Ελσταλ, λίγο έξω από το Βερολίνο και ολοκληρώνει την αυτοβιογραφία του σχετικά με την «μεταμόρφωσή» του, όπως την αποκαλεί ο ίδιος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου