Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

Η ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ....Μαζι μας ο βοτανολογος Νιωτης. Μπορούμε να προλάβουμε τις ιώσεις; ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΣΑΣ ΕΝΔΕΙΑΦΕΡΕΙ!

Οι ιώσεις ταλαιπωρούν όλους μας ανεξαιρέτως κατά τη διάρκεια του φθινοπώρου και του χειμώνα. Το ζήτημα, λοιπόν, είναι αν μπορούμε να κάνουμε κάτι για να τις προλάβουμε. Ας ξεκινήσουμε αναφέροντας τις λειτουργίες του ανοσοποιητικού μας συστήματος.
 Όπως επισημαίνει η διαιτολόγος – διατροφολόγος Νίκη Τζουγανάκη, το ανοσοποιητικό σύστημα μας προστατεύει από την εισβολή βακτηρίων και ιών στο ανθρώπινο σώμα. Σε περίπτωση που αυτά καταφέρουν να εισβάλουν, το ανοσοποιητικό είναι εκείνο που θα τα εντοπίσει και θα τα καταστρέψει, πριν εγκατασταθούν και αναπαραχθούν. Εάν, τώρα, προλάβουν και να αναπαραχθούν, τότε το ανοσοποιητικό μας σύστημα κινητοποιείται για την καταστροφή τους. Η εισαγωγή αυτή γίνεται για να κατανοήσουμε ότι ένα υγιές ανοσοποιητικό σύστημα είναι το «κλειδί» για την πρόληψη των ιώσεων. Πώς διασφαλίζουμε ένα υγιές ανοσοποιητικό σύστημα; Καθημερινά, περνάει από το χέρι και το πιάτο μας! Η σωστή θρέψη του οργανισμού μας αποτελεί το «Α» και το «Ω» της προστασίας από τις ιώσεις. Χρειαζόμαστε, λοιπόν, επαρκές θερμιδικό περιεχόμενο, χωρίς υπερβολές, με μεγάλη προσοχή στη διασφάλιση της επάρκειας των θρεπτικών συστατικών.
 Πρώτα από όλα χρειάζεται έμφαση στην επαρκή κατανάλωση φρούτων και λαχανικών, αφού αυτά θα μας δώσουν τις απαραίτητες βιταμίνες για έναν υγιή οργανισμό. Το ανοσοποιητικό σύστημα για την ορθή λειτουργία του χρειάζεται Βιταμίνη A, C και E, καθώς επίσης μέταλλα, όπως ο ψευδάργυρος και το σελήνιο. Επίσης, αναφέρεται σε έρευνες και η συμβολή του ήλιου στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού, λόγω της Βιταμίνης D την οποία βοηθάει το σώμα μας να συνθέσει. Τρόφιμα τα οποία ενδείκνυνται για την πρόληψη των ιώσεων είναι εκείνα που περιέχουν υψηλά ποσά βιταμινών και μετάλλων. Τα χρησιμότερα από αυτά, λόγω των συστατικών τους, είναι ιδανικό να καταναλώνονται σε αρκετή ποσότητα κατά τις περιόδους που νιώθουμε τον οργανισμό μας εξασθενημένο. Το σπανάκι, για παράδειγμα, βρίσκεται στην κορυφή της πυραμίδας, καθώς καλύπτει το 377% της ημερήσιας ανάγκης για βιταμίνη Α, το 30% της βιταμίνης C, το 20% της βιταμίνης E και το 15% του ψευδαργύρου. Προσπαθήστε, λοιπόν, να εμπλουτίσετε τα πιάτα σας με σπανάκι, είτε ως κύριο συστατικό είτε ως δευτερεύον, καθώς επίσης προσθέστε το στη σαλάτα σας ωμό για να διατηρήσει και ολόκληρο το βιταμινικό του περιεχόμενο.
 Οι ηλιόσποροι, από την άλλη πλευρά, καλύπτουν ακόμα μεγαλύτερο μέρος των αναγκών του ανθρώπινου οργανισμού σε βιταμίνη E. Το 90% τους καλύπτεται μόλις με ποσότητα ¼ του φλιτζανιού. Το αρνί μπορεί να έχει μεγάλη ποσότητα κορεσμένων λιπαρών οξέων, αλλά σε μία μικρή ποσότητα, όση η παλάμη μας, καλύπτει το 50% των ημερήσιων αναγκών μας σε σελήνιο και το 38% σε ψευδάργυρο. Ο καλύτερος τρόπος μαγειρέματος είναι μαζί με καστανό ρύζι ή άλλο δημητριακό ολικής άλεσης και σπανάκι που θα καλύψει το πιάτο με το βιταμινικό περιεχόμενο που επιθυμούμε. Οι κόκκινες πιπεριές βρίσκονται στις πρώτες θέσεις των τροφίμων με αντιικές ιδιότητες, αφού καλύπτουν το 291% των ημερήσιων απαιτήσεων σε Βιταμίνη C, που είναι περισσότερη και από του πορτοκαλιού, αλλά και το 100% της βιταμίνης A που χρειαζόμαστε.
 Προσθέστε τις, λοιπόν, στις σαλάτες, τα σάντουιτς, τις πίτσες, αλλά και τα φαγητά σας. Τα μανιτάρια πορτομπέλο είναι επίσης πλούσια πηγή σεληνίου και ψευδαργύρου. Μόλις μία μερίδα καλύπτει το 50% των αναγκών μας στο πρώτο και 15% στο δεύτερο. Σε μακαρονάδα, πίτσα, σαλάτα ή μαγειρευτό φαγητό δεν θα μπορείτε να τους αντισταθείτε!
 Όποτε έχετε αμφιβολία για το τι χρειάζεται να καταναλώσετε, ώστε να καλύψετε τις ανάγκες της άμυνάς, σας στηριχτείτε στον «χρυσό» κανόνα της πολυχρωμίας. Διαλέξτε όσα περισσότερα χρώματα μπορείτε για κάθε σας γεύμα! Επίσης, δώστε προσοχή στα φρούτα και τα λαχανικά που καταναλώνετε. Χρειάζεστε πάνω από έξι μερίδες ημερησίως. Τα μυστικά αυτά δεν θα σας κάνουν άτρωτους, αλλά μαζί με σωστή υγιεινή, η πλούσια σε θρέψη διατροφή θα σας βοηθήσει να είστε πολύ πιο ισχυροί ενάντια στους ιούς.

17 σχόλια:

  1. Αν το κρυολόγημα σας ταλαιπωρεί, ρίξτε φύλλα ευκαλύπτου σε νερό που βράζει αφήνοντας τους ατμούs να γεμίσουν το δωμάτιο ή εισπνεύστε κρατώντας το κεφάλι σας πάνω από την κατσαρόλα (αφού την κατεβάσετε από τη φωτιά) σκεπασμένο με μια πετσέτα. Μπορείτε να ρίξετε επίσης 10-15 σταγόνες αιθέριο έλαιο σε ζεστό νερό και να κάνετε εισπνοές ή να προσθέσετε στο μπάνιο σας νερό όπου έχετε βράσει μερικά φύλλα ευκαλύπτου.

    Εχινάκεια
    Η εχεινάκεια πήρε το όνομά του από την ελληνική λέξη «εχινός», εξαιτίας των αγκαθιών που έχει στα άνθη του, ωστόσο πρόκειται για φυτό των Iνδιάνων! Υπάρχουν εννέα ποικιλίες του φυτού. Η ομορφιά αυτού του φυτού με τα μωβ άνθη είναι ευθέως ανάλογη με τις εξαιρετικές θεραπευτικές ιδιότητες του. Η μεγαλύτερη συγκέντρωση των δραστικών ουσιών του βοτάνου βρίσκεται στις μαύρες ρίζες του φυτού και αυτές χρησιμοποιούμε κατά κύριο λόγο. Στις μέρες μας είναι ένα από τα πιο γνωστά και διαδεδομένα βότανα, καθώς οι θεραπευτικές του ιδιότητες συνδέονται με την αντιμετώπιση του κοινού κρυολογήματος. Οι οπαδοί της εχινάκειας αυξάνονται συνεχώς, επειδή πρόκειται για ένα φυσικό προϊόν που ενισχύει τις άμυνες του οργανισμού χωρίς να προκαλεί παρενέργειες.

    Αφέψημα από τη ρίζα του βοτάνου: Η ρίζα του βοτάνου παρασκευάζεται ως αφέψημα. (ρίχνουμε 1-2 κουταλιές του τσαγιού ρίζα σε ένα φλιτζάνι νερό να σιγοβράσει για 10-15 λεπτά). Σε συνδυασμό με άλλα βότανα, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για κάθε μόλυνση σε οποιοδήποτε μέρος του σώματος. Εξωτερικά χρησιμοποιείται έτσι για τη θεραπεία μολυσμένων τραυμάτων και αμυχών.

    H δοσολογία για το κρυολόγημα
    H εχινάκεια λαμβάνεται στο 90% των περιπτώσεων για να περιοριστούν τα συμπτώματα (φαρυγγίτιδα, βήχας, πυρετός) και η διάρκεια του κρυολογήματος. Πολλοί είναι, επίσης, αυτοί που τη λαμβάνουν προληπτικά στη διάρκεια του χειμώνα, αφού φαίνεται πως μπορεί να προλάβει την εκδήλωση του κρυολογήματος. H σωστή χρήση της φέρνει τα μέγιστα αποτελέσματα.

    Eνήλικοι
    • Για πρόληψη. Bράζετε για 10΄ το βότανο σε νερό (η αναλογία είναι 1 κουταλιά βότανο για κάθε φλιτζάνι νερό), το σουρώνετε και πίνετε 1 φλιτζάνι εχινάκεια 2-3 φορές την εβδομάδα. Mπορείτε ακόμα να παίρνετε, πριν το φαγητό, 30 σταγόνες εχινάκεια 3 φορές την ημέρα για δύο εβδομάδες ή 3 κάψουλες των 200 mg την ημέρα για δύο εβδομάδες.
    • Για περιορισμό των συμπτωμάτων. Πίνετε 2 φλιτζάνια αφέψημα για περίπου 4 ημέρες, είτε 1 κάψουλα 3 φορές την ημέρα για 6 εβδομάδες, είτε 40 σταγόνες βάμματος 3 φορές την ημέρα για έξι εβδομάδες (πριν το φαγητό).

    Παιδιά
    • 4-8 ετών. Mπορούν να λαμβάνουν 3 φορές την ημέρα το 1/3 της δόσης που αντιστοιχεί στους ενηλίκους, σε σταγόνες διαλυμένες σε χυμό πορτοκάλι ή νερό.
    • 8-12 ετών. Mπορούν να λαμβάνουν 3 φορές την ημέρα το 1/2 της δόσης που αντιστοιχεί στους ενηλίκους, πάλι σε σταγόνες διαλυμένες σε χυμό πορτοκάλι ή νερό.
    • Για την ανακούφιση του πονόλαιμου. Μπορείτε να κάνετε γαργάρες με αφέψημα εχινάκειας 3 φορές την ημέρα, ενώ για καλύτερα αποτελέσματα μπορείτε να τη συνδυάσετε με βιταμίνη C, πρόπολη και ψευδάργυρο.


    Χαμομήλι
    Το χαμομήλι είναι ένα ηρεμιστικό του νευρικού συστήματος και τονωτικό για τα έντερα. Χρησιμοποιείται για πόνο στα αυτιά, πονόδοντο, πεπτικά προβλήματα, αϋπνία και γρίπη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θεραπευτικές ιδιότητες του ευκάλυπτου

    Το ευκαλυπτέλαιο που παράγεται από τον ευκάλυπτο έχει δράση αντισηπτική, σπασμολυτική, αντιπυρετική.

    Ο ευκάλυπτος έτσι χρησιμοποιείται για τις φλεγμονές του αναπνευστικού, το βήχα, τον πονόλαιμο, το άσθμα. Ακόμη διεγείρει το στομάχι, είναι ορεκτικό και χωνευτικό.

    Ο ευκάλυπτος σε εξωτερική χρήση είναι απολυμαντικό, αποσμημτικό, εντομοκτόνο, επουλωτικό των πληγών και των ελκών, των ελαφρών εγκαυμάτων και της πυόρροιας. Οι αντιβιοτικές του ιδιότητες το κάνουν χρήσιμο για όλες τις μολύνσεις του αναπνευστικού, πεπτικού και ουροποιητικού συστήματος. Είναι ακόμη ανθελμινθικό, εξουδετερώνει τα παράσιτα των εντέρων, τα σκουλήκια κ.ά.

    Τα φύλλα του ευκαλύπτου έχουν Αντιβιοτικές ιδιότητες και χρησιμοποιούνται σε όλες τις φλεγμονώδεις παθήσεις, σε εισπνοές αλλά και εσωτερικά με αφεψήματα κ.ά
    •Aντισηπτικό, αντιβιοτικό και βάλσαμο, πολύτιμο σε μολύν­σεις πολλών ειδών, κυρίως όμως του ουροποιητικού και σε ελονοσία, τύφο, ιλαρά, οστρακιά,
    •Ο ευκάλυπτος είναι ιδιαίτερα χρήσιμος για μολύνσεις του αναπνευστικού: Καταπραύνει το βήχα (κάνοντας ρευστά τα φλέματα) και τις βρογχίτιδες (οξείες και χρόνιες), γρί­πη, φυματίωση, άσθμα, πονόλαιμο.
    •Έχει υπογλυκαιμική δράση γι' αυτό είναι χρήσιμο για τους διαβητικούς.
    •Αντιρευματικό και καλό για τις νευραλγίες.
    •Ανθελμινθικό: Διώχνει εντερικά παράσιτα, σκουλήκια και οξύουρους.
    •Κατεβάζει τον πυρετό και ηρεμεί τον πονοκέφαλο.
    •Επαλείψεις με αιθέριο λάδι ευκαλύπτου επουλώνουν πληγές και έλκη, κάνουν καλό στην πυόρροια και σε ελαφριά εγκαύματα (βοηθούν στο σχηματισμό του «καρκαδιού»).

    Ο ευκάλυπτος ως βότανο για κρυολόγημα:

    Αν το κρυολόγημα σας ταλαιπωρεί, ρίξτε φύλλα ευκαλύπτου σε νερό που βράζει αφήνοντας τους ατμούs να γεμίσουν το δωμάτιο ή εισπνεύστε κρατώντας το κεφάλι σας πάνω από την κατσαρόλα (αφού την κατεβάσετε από τη φωτιά) σκεπασμένο με μια πετσέτα. Μπορείτε να ρίξετε επίσης 10-15 σταγόνες αιθέριο έλαιο σε ζεστό νερό και να κάνετε εισπνοές ή να προσθέσετε στο μπάνιο σας νερό όπου έχετε βράσει μερικά φύλλα ευκαλύπτου.

    Ευκάλυπτος, εναλλακτική θεραπεία για την αυπνία:

    Αν έχετε αϋπνίες, ρίξτε στην μπανιέρα σας νερό όπου έχετε βράσει φύλλα ευκαλύπτου μαζί με πευκοβελόνες και κλωνάρια δεντρολίβανου και θυμαριού. Η ίδια «συνταγή» ενδείκνυται και σε περίπτωση που υποφέρετε από ρευματισμους.

    Φύλλα ευκάλυπτου για γερά ούλα και τις παθήσεις των ούλων

    Αν τα ούλα σας ματώνουν κάποια φορές ή υποφέρετε από ουλίτιδα, ο ευκάλυπτος μπορεί να σας βοηθήσει να την αντιμετωπίσετε. Σε ένα φλιτζάνι νερό βράστε μερικά φύλλα και ξεπλύνετε το στόμα σας μετά το βούρτσισμα. Με το ίδιο αφέψημα μπορείτε επίσης να κάνετε γαργάρες σε περίπτωση πονόλαιμου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δώσε στον άνθρωπο ένα ψάρι και θα τον χορτάσεις μια φορά. Μάθε του να πιάνει ψάρια, και
    θα είναι χορτασμένος σε όλη του τη ζωή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλημερα σε ολη την παρεα που μας παρακολουθει! Πεμπτη σημερα ερχεται Σαββατοκυριακο. Νιωτη αρχοντας εισαι με αυτα που μας γραφεις. Σταυρουλα καλο Σαββατοκυριακο να εχουμε. Ειμαστε ανοιχτη γραμμη για ολους τους φιλους!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΕΔΩ ΕΙΜΑΣΤΕ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΔΕΝ ΣΑΣ ΞΕΧΝΑΜΕ. ΒΛΕΠΩ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΝΙΩΤΗΣ ΟΤΙ ΑΝΕΒΑΖΕΙ ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ. ΤΟ ΑΜΑΝΠΙΑΡΕ ΑΠΟΚΤΗΣΕ ΩΡΑΙΟ ΠΡΟΦΙΛ, ΒΕΒΑΙΑ ΑΝΕΚΑΘΕΝ ΕΙΧΕ ΑΛΛΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΩΡΑΙΑ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ, ΚΥΡΙΕ ΦΩΤΗ ΣΑΣ ΕΙΔΑΜΕ ΠΡΙΝ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΠΟΥ ΧΑΘΗΚΑΤΕ ΠΑΛΙ? ΜΙΛΑΩ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΑΛΛΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΣΤΟΥΝ ΚΙ ΕΚΕΙΝΟΙ. ΝΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΧΕΙΜΩΝΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. -γεια σας φιλοι μου- μολις μιλησαμε με τον λουκα και βεβαια ειναι απαραιτητη η παρουσια μας- μπορει να μην ανταμωνουμε καθε μερα αλλα το αμανπιαρε δεν το ξεχναμε- συνεχιστε την ωραια σας προσπαθεια και καλο σαββατοκυριακο εν οψη-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ευχαριστω για τα καλα σας λογια Λουκα & Βετα ομως θαθελα να σας βλεπω πιο τακτικα για την επαφη των αποψεων και την ανταλλαγη θεματων το εχουμε ξανα πει αυτο. Το Αμανπιαρε ανηκει σε ολους μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Χαιρετω ολους τους φιλους του Αμανπιαρε , παιδια να γραφεται ολοι θελω εδω!! περνω μεγαλη χαρα οταν σας βλεπω ολους εδω πιστευω εχουμε να πουμε πολλα εγω απο την μερια μου κανω οτι μπορω, λουκα , βετα, καλλιμαχε, να ειστε ολοι καλα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΓΙΑΤΙ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΜΕ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ!!!

    - Γιατί έχουμε θάλασσα να την πιεις στο ποτήρι
    - Γιατί μπροστά στο ρεβανί τι να μας πει το μιλφέιγ
    - Γιατί το καρπούζι το αγοράζουμε ολόκληρο και όχι σε φέτες
    - Γιατί «καμάκι» και «σουβλάκι» είναι το πρώτο ποίημα που μαθαίνουμε
    - Γιατί τους μεζέδες που συνοδεύουν το τσιπουράκι δεν τους φτάνει κανένα «ορντέβρ»
    - Γιατί στην Ελλάδα κάθε νύχτα τελειώνει τ
    ο επόμενο πρωί
    - Γιατί «λουλουδοπόλεμος» δεν υπάρχει σε καμιά άλλη χώρα
    - Γιατί πίνουμε κι ένα ποτηράκι παραπάνω χωρίς να μας πίνει
    - Γιατί μπορούμε να απολαύσουμε τον καφέ μας με τσιγάρο. Όχι να τον πιούμε σφηνάκι και να πάμε να καπνίσουμε κρυφά στο σπίτι μας
    - Γιατί το φλερτ είναι το εθνικό μας χόμπι
    - Γιατί στην Ελλάδα όλοι βρίζουμε το Δημόσιο και ταυτόχρονα σκοτωνόμαστε για μια θέση εκεί
    - Γιατί έχουμε δεν έχουμε λεφτά, ένα μπουζουκάκι θα το πάμε
    - Γιατί έχουμε νοοτροπία «και αύριο μέρα είναι»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αν αγαπάς κάποιον άσ' τον να φύγει!Αν γυρίσει είναι δικός σου!Αν δεν γυρίσει, δεν ήταν ποτέ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΚΥΡΙΕ ΝΙΩΤΗ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΓΧΟΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΟΤΡΑΒΑΝΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΑΦΗ ΜΑΣ. ΕΜΕΙΣ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΕΣΑΣ ΚΙ ΟΠΟΤΕ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ. ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΕΜΕΝΑ ΜΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΑΝ ΟΤΙ ΟΛΗ Η ΠΑΡΕΑ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ ΣΤΟ ΑΜΑΝΠΙΑΡΕ ΚΑΙ ΕΚΛΕΨΑ ΛΙΓΟ ΧΡΟΝΟ ΝΑ ΣΑΣ ΜΙΛΗΣΩ ΑΠΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΚΑΦΕ. ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΧΑΡΑ ΣΑΣ ΒΡΕ ΠΑΛΙΟΦΙΛΟΙ. ΣΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΒΛΕΠΩ ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΡΟΣΩΠΑ. Ο ΝΙΩΤΗΣ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟ? ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΤΑ ΠΑΤΕ. ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΦΩΤΗ ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ. ΛΟΙΠΟΝ ΜΑΓΚΕΣ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΑΜΑΝΠΙΑΡΕ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ>>>>>>>>>>>

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Βρε σαν τα χιονια, δε το πιστευω ολοι εμφανιστηκαν. Παιδια ευχαριστω πολυ συνεχιστε με αυτο τον ρυθμο. Οτι χρειαζεστε μιλατε με τον σπουδαιο μας φιλο και βοτανολογο Νιωτη! Αυτος εχει οτι πληροφορια θελετε για την υγεια σας και την διατροφη σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Παρακολουθηστε ολοι αυριο απο τον βοτανολογο μας Νιωτη μια καινουργια συμβουλη που θα σας ειναι χρησιμη!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Καλησπερα παιδια! χαιρομαι που ειμαστε ολοι παλι εδω μια ωραια παρεα, καθε μερα οτι προβλημα εχουμε θα το λεμε και θα προσπαθουμε να βρουμε λυση, να ειστε ολοι καλα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή