
Ο λόγος για τον οποίο το προτιμάς είναι αποκλειστικά δική σου υπόθεση, αλλά αν γνώριζες πόσο σημαντικά οφέλη μπορεί να έχει μία κούπα τσαγιού, θα προτιμούσες να κατανάλωνες ακόμα πιο συχνά.
Οι ΚΙνέζοι πάντως το χρησιμοποιούν σαν "γιατρικό" εδώ και 4.000 χρόνια, για μια γκάμα νοσημάτων που περιλαμβάνουν από πονοκέφαλο μέχρι ...κατάθλιψη! Για να καταλάβεις τα οφέλη του πράσινου τσαγιού, καλό θα ήταν να ξέρεις πρώτα τι βρίσκεται μέσα σε κάθε φλιτζάνι:
- Το πράσινο τσάι έχει πολυφαινόλες, φυτοχημικά με αποτελεσματικά αντιοξειδωτικά, τα οποία του δίνουν την πικρή γεύση.
- Περιέχει έξι βασικές πολυφαινόλες, γνωστές ως κατεχίνες.
- Το πράσινο τσάι περιέχει περισσότερες κατεχίνες από το μαύρο και το συνδυασμό πράσινου και μαύρου τσαγιού.
- Η γαλλική επιγαλοκατεχίνη είναι η πιο ενεργή κατεχίνη του τσαγιού.
- Επίσης, περιέχει αλκαλοειδή όπως είναι η καφεΐνη (σε μικρότερες ποσότητες απ’ ό,τι στο μαύρο τσάι), η οποία δίνει στο πράσινο τσάι τις αναζωογονητικές επιδράσεις. Είναι το πράσινο τσάι υγιεινό; Καθώς υπάρχουν πολλά φυσικά προϊόντα και φάρμακα, η απόφαση για το τσάι δεν είναι ειλημμένη. Παρόλο που κάποιες έρευνες αναφέρουν ότι το τσάι κάνει καλό στην υγεία, πολλά ινστιτούτα, μεταξύ των οποίων και το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας, συμφωνούν ότι δεν υπάρχουν αρκετά στοιχεία ώστε να δοθεί οριστική απάντηση γι’ αυτό.
καλημερα Εγω πινω μονο Κρυο τσαι κανει??????
ΑπάντησηΔιαγραφήκαλημερα Φιλε Γιωργο, καλα κανεις να βαζεις μεσα και μελι για να περνης ενεργεια!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο πράσινο τσάι φέρνει υγεία, διώχνει κιλά
ΑπάντησηΔιαγραφή--------------------------------------------------------------------------------
Ευεργετική η δράση του στην πρόληψη του καρκίνου και στα καρδιαγγειακά, ενώ συμβάλλει στον έλεγχο του σωματικού βάρους και «ξυπνά» τον μεταβολισμό
Πολύτιμο «φάρμακο» για σοβαρές παθήσεις αλλά και για αδυνάτισμα είναι το πράσινο τσάι.
Οι ουσίες κατεχίνες που περιέχει έχουν ευεργετική δράση στην πρόληψη καρκίνου και καρδιαγγειακών νοσημάτων, χάρη στην αντιοξειδωτική τους ιδιότητα, ενώ συμβάλλουν στον έλεγχο του σωματικού βάρους, αυξάνοντας την καύση του λίπους.
Τα παραπάνω αναφέρθηκαν κατά τη διάρκεια επιστημονικής ημερίδας, την οποία διοργάνωσε πρόσφατα η Μονάδα Διατροφής του Ανθρώπου, του Τμήματος Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων του Γεωπονικού Πανεπιστημίου της Αθήνας.
να πινεται καθε πρωι με δημητριακα οληκης αλεσεως και να βαζεται μεσα μελι και μαυρη σταφιδα,
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ καλό. Καλημέρα
ΑπάντησηΔιαγραφήπαντα τα λεω καλα Σταυρουλα το θεμα ειναι να τα κανεται αυτα που γραφω οχι για μενα? αλλλα για να εχεται καλη υγεια.
ΑπάντησηΔιαγραφή