Δευτέρα 4 Ιουνίου 2012

ΠΟΛΙΤΙΚΗ. «Η καρδιά της Ευρώπης χτυπά στην Ελλάδα»

Με κοινό παρανομαστή την άποψη ότι «η καρδιά της Ευρώπης χτυπά στην Ελλάδα», οι καθηγητές φιλοσοφίας του Δικαίου Κώστας Δουζίνας και κοινωνιολογίας και φιλοσοφίας Σλαβόι Ζίζεκ μαζί με τον Αλέξη Τσίπρα ανέλυσαν το φαινόμενο του ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα και την πορεία της Ε.Ε., σε μια υψηλού επιπέδου συζήτηση, η οποία πραγματοποιήθηκε στο αίθριο του Μουσείου Μπενάκη.
 Ο Σλοβένος διανοούμενος τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δείχνει ότι η Ε.Ε. πρέπει να φύγει από την αδράνεια και να ακολουθήσει νέο δρόμο και με ιδιαίτερα καυστικό τρόπο και με αιχμηρό χιούμορ αναφέρθηκε σε όσους θεωρούν το κόμμα «απειλή» για την Ευρώπη.
 Όσον αφορά στις επικρίσεις ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει εμπειρία να κυβερνήσει και κατά συνέπεια θα επιδεινωθούν τα προβλήματα στην Ελλάδα, σχολίασε ότι η αλήθεια είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει εμπειρία στην εξαπάτηση και την κλοπή, ενώ, απαντώντας και στις δηλώσεις της διευθύντριας του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, ότι σκέφτεται πιο πολύ τα παιδιά του Νίγηρα και ότι οι Έλληνες πρέπει να πληρώσουν τους φόρους τους, είπε ότι το πρόβλημα είναι ότι οι Έλληνες δεν είναι παθητικά θύματα, αλλά αντιστέκονται και πολεμούν, δεν έχουν ανάγκη από τον οίκτο κανενός, αλλά από διεθνή αλληλεγγύη.
 Ο πραγματικός στόχος αυτών των επιθέσεων, υπογράμμισε, είναι να προστατευθούν οι ευρωπαϊκές τράπεζες και παρομοίασε την πολιτική των τραπεζών στην Ευρώπη με την τακτική της αφαίμαξης που ακολουθούσαν οι γιατροί τον Μεσαίωνα στα πειράματά τους. Ο ΣΥΡΙΖΑ, συμπλήρωσε, δεν είναι επικίνδυνος εξτρεμιστής, αλλά είναι η δύναμη που φέρνει τη λογική, που θέλει να βάλει τάξη στο χάος που έφεραν οι άλλοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου