Κυριακή 17 Ιουνίου 2012

ΦΥΣΗ & ΥΓΕΙΑ. μας ενημερωνει ο Βοτανολογος Νιωτης. ΛΙΝΑΡΟΣΠΟΡΟΣ. και οι αξιες του...

1) Μείωση Χοληστερίνης Προσθέτοντας στη διατροφή σας τριμμένους σπόρους λιναριού καθημερινά θα βοηθηθείτε πολύ περισσότερο στην μάχη ενάντια στην υψηλή χοληστερίνη γιατί η κατανάλωση λιναρόσπορου συνδέεται με της μείωση της ολικής χοληστερόλης, συμπεριλαμβανομένης και της LDL (κακή) χοληστερόλης και τω τριγλυκεριδίων.
 2) Καταπολέμηση διαβήτη Τα ωμέγα-3 λιπαρά και τα πλούσια σε ίνες συστατικά του λιναρόσπορου βοηθούν στη μάχη κατά του διαβήτη. Πράγματι, έρευνα του Πανεπιστημίου του Τορόντο διαπίστωσε ότι οι συμμετέχοντες που έτρωγαν ψωμί φτιαγμένο από λιναρόσπορο είχαν λιγότερη γλυκόζη στο αίμα τους κατά 28% μια ώρα μετά το φαγητό σε σχέση με τους ομόλογους τους που έτρωγαν ψωμί από αλεύρι σιταριού
 3) Καταπολέμηση καρκίνου Ο σπόρος του λιναριού έχει υψηλή περιεκτικότητα σε άλφα λινολενικό οξύ (ALA), το οποίο θεωρείται ως ένα σημαντικό στοιχείο για την καταπολέμηση του καρκίνου. Ο λιναρόσπορος περιέχει επίσης λιγνάνες (φυτοοιστρογόνα) μέχρι και 800 φορές πάνω από το ποσό που βρέθηκε σε φυτά, οποίες έχουν χαρακτηριστεί από την παγκόσμια επιστημονική κοινότητα ως ιδιαίτερα σημαντικά φυσικά προστατευτικά κατά του καρκίνου. Η έρευνα έχει δείξει ότι αυξάνοντας την κατανάλωση φυτικών ινών στη διατροφή μας μειώνουμε τον κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου του παχέος εντέρου και του μαστού
 4) Καταπολέμηση της δυσκοιλιότητας Ο λιναρόσπορος περιέχει φυτικές ίνες, την απόλυτη φυσική λύση κατά της δυσκοιλιότητας, αρκεί . να πίνετε τουλάχιστον οκτώ ποτήρια νερό την ημέρα. Χωρίς αρκετά υγρά, οι φυτικές ίνες του λιναρόσπορου μπορεί πραγματικά να προκαλέσουν τη δυσκοιλιότητα!

 5) Φλεγμονές και λιναρόσπορος Η ρευματοειδής αρθρίτιδα είναι μια φλεγμονή στο εσωτερικό των αρθρώσεων που προκαλεί μεγάλο πόνο. Τα ωμέγα 3 λιπαρά οξέα του λιναρόσπορου βοηθούν ανθρώπους που πάσχουν από φλεγμονώδεις διαταραχές, συμπεριλαμβανομένης της ρευματοειδούς αρθρίτιδας. Έτσι, έμπειροι διατροφολόγοι συνιστούν την κατανάλωση τροφών με υψηλή περιεκτικότητα σε ωμέγα 3 για όσους πάσχουν από ρευματοειδή αρθρίτιδα.

3 σχόλια:

  1. Λιναρόσπορος / λιναροσπορέλαιο
    -κατά της δυσκοιλιότητας! (μόνο ο λιναρόσπορος)
    -κατά του καρκίνου του μαστού (μόνο ο λιναρόσπορος)
    -κατά του διαβήτη (μόνο ο λιναρόσπορος)
    -κατά της καρδιακής νόσου
    -κατά της υπέρτασης (μόνο ο λιναρόσπορος)
    -κατά της υψηλής χοληστερόλης ή τριγλυκεριδίων
    -κατά του HIV/AIDS
    -κατά της νευροπάθειας / lupus nephritis (μόνο ο λιναρόσπορος)
    -κατά της μασταλγίας λόγω εμμηνορρυσίας (μόνο ο λιναρόσπορος)
    -Υπάρχουν ικανοποιητικά επιστημονικά στοιχεία κατά της χρήσης του για τη θεραπεία του καρκίνου του προστάτη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να πινεται λιναροσπορο, να τον βαζεται στα φαγητα σας εχω ωραια γευση ειναι Αρωματικος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ειναι ενα υπεροχο βοτανο το οποιο το δεινουν και στα πουλια επειδη τους χαριζει υγεια και μακροζωια. Εχω ακουσει οτι φτειαχνουν και ψωμι με λιναροσπορο μεσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή