Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2011

Τι τρώμε;...





  
   "Κοτόπουλο με κόκκινες, 
  κίτρινες πιπεριές και βότκα"









Και μόνο η οσμή θα σας σπάσει τη μύτη. Η όψη μετά θα’ ρθει να την απογειώσει. Και η γεύση, αχ η γεύση, θα σας αποτελειώσει. Όλα τα λεφτά! Πραγματικά πεντανόστιμο, πανεύκολο και γρήγορο φαγητό.
Η γλυκιά γεύση από τις πιπεριές δένει θαυμάσια με την απαλή γεύση του κοτόπουλου και τη γλυκιά γεύση και το άρωμα της πάπρικας.

κοτόπουλο με πιπεριέςΓια 4 άτομα
ΥΛΙΚΑ
4 στήθη φιλέτο κοτόπουλου κομμένα σε κύβους
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
8 κουταλιές εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
3 κόκκινες πιπεριές φλάσκες
2 κίτρινες πιπεριές φλάσκες
ένα ποτηράκι βότκα
4 κουταλάκια του γλυκού πάπρικα γλυκιά
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μεγάλο τηγάνι με καπάκι ζεστάνετε το ελαιόλαδο και σωτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα. Στη συνέχεια σωτάρετε μαζί και το κοτόπουλο μέχρι να αποκτήσει ένα ωραίο χρυσό- καφέ χρώμα. Προσθέστε τις πιπεριές, γυρίστε τις δυο φορές στο τηγάνι και σβήστε με τη βότκα. Αλατοπιπερώστε και προσθέστε και την πάπρικα. Ανακατέψτε πολύ καλά όλα τα υλικά μαζί, σκεπάστε με το καπάκι, χαμηλώστε τη φωτιά και αφήστε το φαγητό να σιγοψηθεί για μισή ώρα περίπου. Κατά το μαγείρεμα αν χρειάζεται προσθέστε λίγο ζεστό νερό για να μην κολλήσει.

Tips:-Μη φοβηθείτε τη βότκα. Το αλκοόλ είναι το πρώτο που εξατμίζεται κατά το μαγείρεμα. Στην ουσία θα μείνει μόνο το άρωμα. Γενικά η βότκα δένει θαυμάσια με το κοτόπουλο.
-Ένα αχνιστό ρύζι Basmati του πάει τέλεια!
-Συνδυάστε το με ένα Σαββατιανό ή ένα Sauvignon Blanc.

Αλίκη Μάρα
Οινολογία- Γευσιγνωσία- Art of living

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Τούρτα κρέπα σοκολάτα

pralina1ΖΥΜΗ ΚΡΕΠΑΣ
ΥΛΙΚΑ
500 γρ. γάλα
150 γρ. αυγά
20 γρ. ρούμι
20 γρ. βούτυρο λιωμένο
50 γρ. ζάχαρη
2 γρ. αλάτι
1 βανίλια σκόνη
200 γρ. αλεύρι μαλακό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και μετά τα περνάμε από σινουά.
Αφήνουμε το μίγμα 30 λεπτά να ξεκουραστεί.
ΜΟΥΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑ
450 γρ. σοκολάτα bitter, 70% cacao
250 γρ. ασπράδια
100 γρ. ζάχαρη
1 βανίλια
250 γρ. σαντιγύ (35% λιπαρά)
80 γρ. ρούμι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Λιώνουμε σε μπεν-μαρί τη σοκολάτα, κάνουμε μαρέγκα τα ασπράδια με τη ζάχαρη και τη βανίλια.. Ανακατεύουμε τη λιωμένη σοκολάτα με τη μαρέγκα και τέλος με τη σαντιγύ μισοχτυπημένη και το ρούμι, όλα ανακατεμένα απαλά .
ΜΟΝΤΑΡΙΣΜΑ ΤΟΥΡΤΑΣ ΚΡΕΠΑ
Κόβουμε 8 κρέπες στη μέση και τις βάζουμε σε τσέρκι 26 cm, ξεκινώντας από τη μέση της τούρτας προς τα έξω.Μετά βάζουμε μια κρέπα για πάτο και μια λεπτή στρώση μους σοκολάτα. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία ( κρέπα-μους σοκολάτα) 4 φορές και μετά κλείνουμε την τούρτα με τις κρέπες που εξέχουν από τα πλάγια.
Παγώνουμε σε κατάψυξη για 10-12 ώρες.
ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ
Σάλτσα φραμπουάζ - φρούτα του δάσους

Chef : Λαμπρούκος Νίκος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου