Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011

Κατεβαίνουν από τις έδρες οι δικαστές

Αντιδρούν στο ψαλίδισμα των αποδοχών τους
Με κινητοποιήσεις που θα προκαλέσουν «έμφραγμα» στα δικαστήρια αντιδρούν οι δικαστές στο επικείμενο ψαλίδισμα των αποδοχών τους και στους κυβερνητικούς σχεδιασμούς που θεωρούν ότι οδηγούν σε θεσμικό και οικονομικό υποβιβασμό της Δικαιοσύνης.

Μετά την έκτακτη συνέλευση της η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων αποφάσισε από τη Δευτέρα μέχρι και τις αρχές Δεκεμβρίου,που διεξάγεται η τακτική συνέλευση τους, να ανεβαίνουν στις έδρες από τις εννέα μέχρι τις δώδεκα, ενώ τα δικαστήρια δεν θα λειτουργούν μέχρι τις τρεις το μεσημέρι που συμπληρώνεται το ωράριο λειτουργίας τους.

Από τις 7 Νοεμβριου 2011 μέχρι την τακτική συνέλευση θα κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους, εντός των συνταγματικών ορίων. Συγκεκριμένα δεν θα δημοσιεύουν καμία απόφαση εκτός από παραγραφές, ασφαλιστικά μέτρα,διαταγές πληρωμής και αυτόφωρα.

Για το ίδιο διάστημα δεν θα δημοσιεύουν κάνοντας ουσιαστικά «λευκή απεργία» κανένα βούλευμα εκτός αν πρόκειται για υποθέσεις που λήγουν το 18μηνο η τίθεται ζήτημα παραγραφής.

Οι αποφάσεις αυτές αποτελούν πλήγμα και στο σχεδιασμό του υπουργείου Δικαιοσύνης για εκσυγχρονισμό των δικαστηρίων και ταχύτερη εκδίκαση των υποθέσεων, την ώρα που η απονομή της δικαιοσύνης βρίσκεται στα όρια της αρνησιδικίας.

www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου