Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011

Ενισχύστε τον οργανισμό σας με συμπληρωματικές βιταμίνες

Οι άνθρωποι που καταναλώνουν ποικιλία τροφών είναι περισσότερο υγιείς και έχουν μεγαλύτερη ζωντάνια από τους υπόλοιπους. Γι’ αυτό, εάν αισθάνεστε εξάντληση, πριν ανατρέξετε στα συμπληρώματα, βελτιώστε τη διατροφή σας. Αν πάλι έχετε άμεση ανάγκη από βιταμίνες, συνδυάστε τα.

Σκεφτείτε πριν το καταπιείτε

Το πολυβιταμινούχο χάπι μπορεί να θεωρηθεί μια καλή εξασφάλιση της υγείας μας, σε συνδυασμό βέβαια με καλή διατροφή. Το θέμα είναι να γνωρίζουμε τι να επιλέγουμε. Είναι σημαντικό λοιπόν να παίρνουμε αξιόπιστες πληροφορίες, βασισμένες στην έρευνα, και να αγοράζουμε συμπληρώματα διατροφής από ευυπόληπτους παρασκευαστές και διανομείς. Τα συμπληρώματα διατροφής είναι χημικές ουσίες, ακριβώς όπως τα φάρμακα. Το γεγονός ότι τα συστατικά τους υπάρχουν στη φύση δεν σημαίνει ότι είναι πάντα καλά ή πως όσο περισσότερα παίρνετε τόσο το καλύτερο. Αν χρησιμοποιηθούν με λανθασμένο τρόπο, μπορεί να έχουν παρενέργειες. Μιλήστε λοιπόν με τον γιατρό σας, προτού πάρετε ένα συμπλήρωμα, καθώς κάποια αντενδείκνυνται, αν παίρνετε φαρμακευτική αγωγή για άλλες καταστάσεις. Τα συμπληρώματα πρέπει να προστίθενται σε μια καλά ισορροπημένη διατροφή, όχι να την αντικαθιστούν.

Ποιος τα έχει ανάγκη;

Πολλοί από εμάς πιθανόν να χρειαστεί κάποια στιγμή να πάρουμε ειδικά συμπληρώματα, είτε εξαιτίας κάποιας ασθένειας είτε για άλλους λόγους, όπως η εγκυμοσύνη. Οι χορτοφάγοι χρειάζεται να παίρνουν συμπλήρωμα βιταμίνης Β12, η οποία βρίσκεται μόνο σε τροφές ζωικής πηγής. Επίσης, η περιβαλλοντική ρύπανση και το στρες μπορούν να αυξήσουν τις ανάγκες του σώματός μας για βιταμίνες και μέταλλα. Άλλωστε, πολλές από τις τροφές που καταναλώνουμε, λόγω της μαζικής παραγωγής τους, δεν έχουν την ίδια διατροφική αξία που είχαν κάποτε.

zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου