Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011

Κινητοποιήσεις σε Ηράκλειο και Χανιά

Δυναμικότερα συνεχίζουν την αντίδρασή τους για την απελευθέρωση του επαγγέλματός τους οι ιδιοκτήτες ταξί του Ηρακλείου, οι οποίοι έχουν αποκλείσει το αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης».

Η ταλαιπωρία που υφίστανται οι τουρίστες είναι μεγάλη, καθώς αναγκάζονται να περπατούν με τις βαλίτσες για εκατοντάδες μέτρα μέχρι να φθάσουν στα λεωφορεία, ενώ οι ιδιοκτήτες ενοικιαζόμενων αυτοκινήτων προειδοποιούν πως η ουρά των ενοικιαζόμενων αυτοκινήτων από το αεροδρόμιο και κατά μήκος της εθνικής οδού εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους ατυχήματος.

Η απεργία, όπως αναφέρουν οι ταξιτζήδες, θα συνεχιστεί επ' αόριστον, ενώ ζητούν συγγνώμη από τους πολίτες και από τους τουρίστες για την ταλαιπωρία που υπομένουν εξαιτίας των κινητοποιήσεών τους.

Μηχανοκίνητη πορεία στα Χανιά

Μηχανοκίνητη πορεία στους δρόμους των Χανίων πραγματοποίησαν σήμερα ιδιοκτήτες και οδηγοί ταξί.

Οι αυτοκινητιστές, μέσω του κόμβου Κλαδισού και των οδών Κισάμου - Κυδωνίας, κατευθύνθηκαν προς το κέντρο της πόλης, όπου για δέκα λεπτά ακινητοποίησαν τα αυτοκίνητά τους.

Αντιπροσωπεία τους είχε ολιγόλεπτη συνάντηση με τον δήμαρχο Χανίων, Μανώλη Σκυλάκη, στον οποίο και μετέφεραν την αντίθεσή τους στον τρόπο με τον οποίο γίνεται η απελευθέρωση του επαγγέλματός τους.

Η πορεία των ταξί κινείται αυτή την ώρα προς το αεροδρόμιο των Χανίων, ενώ αντιπροσωπεία των αυτοκινητιστών από τα Χανιά θα πάρει μέρος και στην παγκρήτια κινητοποίηση το μεσημέρι στο Ηράκλειο.

Οι απεργιακές κινητοποιήσεις των ταξί στα Χανιά δεν φαίνεται, ωστόσο, να επηρεάζουν τον τομέα της κρουαζιέρας, καθώς, παρά το γεγονός ότι κανένα ταξί δεν μεταφέρει επιβάτες, αυτό γίνεται από το αστικό ΚΤΕΛ Χανίων που μεταφέρει από τη Σούδα στα Χανιά τους επιβάτες των πλοίων κρουαζιέρας με συνεχή δρομολόγια και χωρίς να υπάρχουν μπλόκα από τα ταξί.

Η διοίκηση του αστικού ΚΤΕΛ έχει διαθέσει 14 μεγάλα λεωφορεία που εκτελούν συνεχή δρομολόγια μέχρι και την αναχώρηση κάθε μέρα των πλοίων κρουαζιέρας.

Προβλήματα στη μετακίνηση των επισκεπτών παρατηρούνται στο αεροδρόμιο των Χανίων, όπου το υπεραστικό ΚΤΕΛ έχει πυκνώσει τα δρομολόγιά του, ώστε να εξυπηρετούνται οι επισκέπτες.

www.zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου