Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011

Μέρκελ: "Μην περιμένετε θεαματική λύση για την Ελλάδα στη Σύνοδο"

Άκρως απαισιόδοξη και με τελείως δυσοίωνες προβλέψεις εμφανίστηκε η καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, καθώς δήλωσε πως δεν θα υπάρξει κάποια θεαματική λύση για το πρόβλημα της Ελλάδας στην έκτακτη Σύνοδο Κορυφής την Πέμπτη (21/07).

“Στη σύνοδο των ηγετών των κρατών μελών της Ευρωζώνης, αναμένεται να διευκρινιστούν οι λεπτομέρειες σχετικά με το νέο πακέτο δανεισμού της Ελλάδας, δεν αναμένεται να υπάρξει κάποιο θεαματικό αποτέλεσμα.” δήλωσε η γερμανίδα καγκελάριος στην διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με το ρώσο πρόεδρο Ντμίτρι Μεντβέντεφ.

Η κ. Μέρκελ επισήμανε πως στην Ευρώπη υπάρχει μια “ισχυρή επιθυμία να γίνει ένα μεγάλο βήμα, ένα οριστικό βήμα, κατά προτίμηση θεαματικό για να δοθεί ένα τέλος στην κερδοσκοπία που συνεχίζεται επί ένα χρόνο, επισήμανε η καγκελάριος.”

Στη συνέχεια, χαρακτήρισε μεν την επιθυμία αυτή ως "ανθρώπινη", ωστόσο τόνισε πως "δεν προτίθεμαι να υποχωρήσω, η γερμανική κυβέρνηση δεν θα υποχωρήσει."

Αυτό που χρειάζεται η Ελλάδα είναι "πρόσθετα μέτρα, όχι κάποιο μεγάλο βήμα που θα επέλυνε όλα τα προβλήματα." υποστήριξε η γερμανίδα καγκελάριος.

Πρέπει να "αντιμετωπιστούν τα προβλήματα των χωρών που αντιμετωπίζουν δυσκολίες, στη ρίζα τους, με τη μείωση του χρέους και τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας" πρόσθεσε η κ. Μέρκελ ενώ κατέληξε πως "αυτό μπορεί να γίνει μόνο σε πολλά στάδια."

cosmo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου