Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

Συνεχίζουν οι κινητοποιήσεις

Σε στάσεις εργασίας προχωρούν σήμερα Τετάρτη οι εργαζόμενοι στα μέσα μεταφοράς.
Δεν θα λειτουργήσουν από τις 11:00 έως τις 15:00 Μετρό και ΗΣΑΠ. Η στάση εργασίας θα διαρκέσει στα λεωφορεία μέχρι τις 15:30 και στα τρόλεϊ μέχρι τις 16:00.
Οι εργαζόμενοι στα μέσα μεταφοράς σκληραίνουν τη στάση τους, τόσο έναντι του υπουργείου με αφορμή το επίμαχο νομοσχέδιο για τις αστικές συγκοινωνίες, όσο και κατά των διοικήσεων των εταιριών για την τακτική που ακολουθούν να προσφεύγουν στα δικαστήρια, προκειμένου να κηρυχθούν παράνομες οι κινητοποιήσεις τους.
Το μεσημέρι, στα κεντρικά γραφεία της ΑΜΕΛ, (Αττικό Μετρό Εταιρία Λειτουργίας), στο ύψος των Σεπολίων, ομάδα περίπου 50 ατόμων, από το Μετρό, τον Ηλεκτρικό Σιδηρόδρομο και το Τραμ, άρχισαν να συγκεντρώνονται έξω από το κτίριο, φωνάζοντας διάφορα συνθήματα. Μετά από λίγη ώρα ανέβηκαν στο γραφείο του προέδρου της εταιρίας ο οποίος όμως απουσίαζε, και σε μια, σπάνια, συμβολική κίνηση, "έχτισαν" την πόρτα του γραφείου του κάνοντας μια ιδιοκατασκευή, με γύψο, τούβλα και άλλα υλικά.
Νωρίτερα, οι εργαζόμενοι στο Μετρό αποφάσισαν στη διάρκεια της Γενικής τους Συνέλευσης να πραγματοποιήσουν αύριο 4ωρη στάση εργασίας από τις 11 το πρωί και να συμμετάσχουν και αυτοί στην πορεία που διοργανώνουν οι γιατροί.

ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου