Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

"Οδύσσεια" για τους ασφαλισμένους του ΙΚΑ

Χιλιάδες ραντεβού ακυρώνονται στα ιατρεία του ΙΚΑ, εξαιτίας της διαμάχης που έχει ξεσπάσει μεταξύ γιατρών και κυβέρνησης, με αφορμή το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας.
Οι ασφαλισμένοι ενημερώνονται από τις λίστες που είναι αναρτημένες έξω από τα ιατρεία, για τους γιατρούς οι οποίοι είναι συμβεβλημένοι με το ταμείο του Δημοσίου και των Ελεύθερων Επαγγελματιών. Παράλληλα, έχει ξεκινήσει και η διάθεση των ατομικών συνταγολογίων.
Κύκλοι του Υπουργείου Υγείας εκτιμούν ότι στα μέσα της εβδομάδας τα προβλήματα με τα ραντεβού των ασφαλισμένων του ΙΚΑ θα έχουν εξομαλυνθεί.
Επίσης, το Υπουργείο Υγείας εκτιμά ότι οι γιατροί του ΟΠΑΔ και του ΟΑΕΕ θα ενταχθούν στην πλειοψηφία τους στο νέο σύστημα που προετοιμάζει το έδαφος για τη λειτουργία του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΠΥ).
Τριήμερη πανελλαδική απεργία από σήμερα πραγματοποιούν και οι Νοσοκομειακοί Γιατροί, ενώ τα φαρμακεία θα πραμείνουν κλειστά έως και αύριο.
Το νομοσχέδιο για την υγεία θα δώσει λύση στο πρόβλημα της ταλαιπωρίας των ασφαλισμένων του ΙΚΑ, όπως δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός εργασίας και κοινωνικής ασφάλισης Γιώργος Κουτρουμάνης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega. Αναφερόμενος στο θέμα της πληρωμής των ιατρών, υπογράμμισε ότι αυτοί θα πληρώνονται, αυτή τη μεταβατική περίοδο, κατά περίπτωση και πράξη. "Δεν αλλάζουμε τον τρόπο πληρωμής τους τώρα" σημείωσε ο υφυπουργός.

ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου