Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2017

Προκριματικά Μουντιάλ: Κοντά στην πρόκριση η Πολωνία, μάχη για Δανία και Μαυροβούνιο...

Προκριματικά Μουντιάλ: Κοντά στην πρόκριση η Πολωνία, μάχη για Δανία και ΜαυροβούνιοΗ Πολωνία κέρδισε με 3-0 το Καζακστάν και όλα δείχνουν ότι θα πάρει το απευθείας εισιτήριο για το Μουντιάλ, όντας στο +3 από Μαυροβούνιο και Δανία, που την επόμενη αγωνιστική διασταυρώνουν τα ξίφη τους για τη 2η θέση. Λίγες ημέρες μετά τη βαριά ήττα από τη Δανία (4-0) η Πολωνία επέστρεψε στα νικηφόρα αποτελέσματα, επικρατώντας με 3-0 του Καζακστάν στη Βαρσοβία. Η ομάδα του Άνταμ Ναβάλκα πήρε τη νίκη με σκόρερ τους Μίλικ (11’), Γκλικ (74’) και Λεβαντόφσκι (86’ πεν.) και διατηρήθηκε στο +3 από Δανία και Μαυροβούνιο.
 Οι Πολωνοί κρατούν την πρόκριση στα χέρια τους, αφού την επόμενη αγωνιστική θα παίξουν στην Αρμενία, ενώ κάνουν φινάλε στην έδρα τους απέναντι στο Μαυροβούνιο. Ντέρμπι Δανίας-Μαυροβούνιου για την 2η θέση Και αν η Πολωνία έχει το προβάδισμα για την πρωτιά, η μάχη για την 2η θέση είναι πραγματικό ντέρμπι, αφού Δανία και Μαυροβούνιο ισοβαθμούν στους 16 βαθμούς, έχοντας μάλιστα ίδια διαφορά τερμάτων και ίδια επίθεση.
 Το Μαυροβούνιο χρειάστηκε το γκολ του Γιόβετιτς (75’) για να κερδίσει με 1-0 την Ρουμανία στην Ποντγκόριτσα, ενώ η Δανία πέρασε με 4-1 από την Αρμενία, παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ από το 6ο λεπτό. Ο Ντιλέινι με χατ-τρικ (16’, 29’, 90+3’) και ο Έρικσεν (29’) γύρισαν τούμπα το ματς και όλα θα κριθούν σε μεγάλο βαθμό την επόμενη αγωνιστική, αφού οι Δανοί θα παίξουν στην έδρα του Μαυροβούνιου.
 Βέβαια ακόμα και ήττα της Δανίας αφήνει τα πάντα ανοιχτά, αφού την τελευταία αγωνιστική το Μαυροβούνιο θα παίξει στην Πολωνία και μια πιθανή ήττα μπορεί να φέρει την ανατροπή. Υπενθυμίζεται πως στην ισοβαθμία πρώτο κριτήριο είναι η διαφορά τερμάτων. Η βαθμολογία:
 1. Πολωνία 19 (18-11)
2. Μαυροβούνιο 16 (18-7)
 3. Δανία 16 (18-7)
4. Ρουμανία 9 (8-8)
5. Αρμενία 6 (8-19)
6. Καζακστάν 2 (4-22)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου