Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2016

ΚΟΣΜΟΣ. Έτοιμος να συναντήσει τον Τραμπ ανά πάσα στιγμή ο Πούτιν...

Έτοιμος να συναντήσει ανά πάσα στιγμή τον εκλεγμένο πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, δήλωσε ο ρώσος πρόεδρος, Βλάντιμιρ Πούτιν, υπογραμμίζοντας ωστόσο πως αυτό θα ήταν καλύτερο αφότου ο πρώτος αναλάβει την προεδρία και σχηματίσει κυβέρνηση. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ιαπωνική εφημερίδα Yomiuri και το τηλεοπτικό δίκτυο Nippon TV ο Πούτιν επεσήμανε:
«Σε ό,τι αφορά μια συνάντηση, πιστεύω ότι είναι απαραίτητο να δώσουμε στον εκλεγμένο πρόεδρο τον χρόνο τουλάχιστον να σχηματίσει την κυβέρνησή του, να αναλάβει την προεδρία και μετά να μιλήσουμε για συνάντηση. Είμαστε έτοιμοι ανά πάσα στιγμή, δεν υπάρχουν θέματα από την πλευρά μας». Ο Ρώσος πρόεδρος πάντως πρόσθεσε ότι η Μόσχα δεν έχει κατανοήσει ακόμη τι σημαίνει το σύνθημα
«Ας κάνουμε την Αμερική μεγάλη ξανά», το οποίο είχε υιοθετήσει ο Τραμπ στη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας, όμως εξήγησε ότι ελπίζει πως δεν θα υπάρξουν θέματα για την ενίσχυση των διμερών σχέσεων. Ο Πούτιν υπενθύμισε επίσης την άποψη του απερχόμενου προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα ότι οι ΗΠΑ και οι κάτοικοί τους είναι εξαιρετικοί.
 «Αντιμετωπίζω με σκεπτικισμό την άποψη αυτή. Αναμφίβολα οι ΗΠΑ και αμερικανικός λαός είναι ένα μεγάλο έθνος και ένας μεγάλος λαός, δεν υπάρχει αμφιβολία επ’ αυτού, κανείς δεν το αμφισβητεί, όμως πιστεύω ότι είναι υπερβολικό και δημιουργεί θέμα στις σχέσεις και όχι μόνο με τη Ρωσία», εξήγησε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου