Σάββατο 30 Ιουλίου 2016

ΕΛΛΑΔΑ. Ποιες 4 δημοφιλείς παραλίες της Αττικής ακατάλληλες για μπάνιο. Έκθεση κόλαφος...

Ακατάλληλες για κολύμβηση κρίθηκαν 4 δημοφιλείς παραλίες της Αττικής. Οι παραλίες κρίθηκαν ακατάλληλες λόγω της υψηλής συγκέντρωσης κωλοβακτηριδίων, μετά από έρευνα που πραγματοποιεί φέτος το καλοκαίρι το Πανελλήνιο Κέντρο Οικολογικών Ερευνών σε συνεργασία με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.
 Το ΠΑΚΟΕ έδωσε χθες στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα σε νερά κολύμβησης για 17 πολυσύχναστες παραλίες από τη Βούλα μέχρι το Καλοπήγαδο Κερατέας. Η δειγματοληψία παραμγατοποιήθηκε στις 24 Ιουλίου. Συγκεκριμένα, τα σημεία όπου έγιναν δειγματοληψίες είναι: δύο παραλίες στη Βούλα (απέναντι από το τμήμα Ασφαλείας και πριν το Δημαρχείο), στο Καβούρι (οδός Κυβέλης), στο Μεγάλο Καβούρι (στο κέντρο του τελευταίου κολπίσκου), στον Αστέρα Βουλιαγμένης, στη Λουμπάρδα, στον Άγιο Δημήτριο – Λαγονήσι, στον Άγιο Νικόλαο – Λαγονήσι, στο Πεύκο – Λαγονήσι, στην κεντρική παραλία Σαρωνίδος, στο Μαύρο Λιθάρι Σαρωνίδος, στις Αλυκές Αναβύσσου, στο Θυμάρι, στην Πούντα Ζέζα Λαυρίου, στο Περιγιάλι και στο Καλοπήγαδο Κερατέας.
 Η έρευνα έδειξε πως 4 παραλίες είχαν υψηλή συγκέντρωση κωλοβακτηριδίων. Συγκεκριμένα, με όριο τις 250 βιώσιμες μονάδες κωλοβακτηριδίων ανά 100ml νερού, το όριο που έχει θέσει οδηγία της Ε.Ε. για την ασδφάλεια των νερών κολύμβησης, στο Καβούρι (οδός Κυβέλης) βρέθηκαν 264 μονάδες, στο Μεγάλο Καβούρι 380, στον Άγιο Νικόλαο – Λαγονήσι 390 μονάδες και την Κεντρική παραλία Σαρωνίδος 260. Το ΠΑΚΟΕ θα δίνει σταδιακά στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα από τις δειγματοληψίες των νερών κολύμβησης στις παραλίες για να γνωρίζουν οι πολίτες που μπορούν να κολυμπούν ελεύθερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου